Почетна иога пракса

7 асана за здраве и лепе ноге

Са овим вежбама ћете заборавити на уморне ноге и проширене вене.

Ове вежбе побољшавају циркулацију крви у ногама, смањују замор и враћају промјене везане за старост.
  1. Посејите планине са подизањем и увијањем прстију. Тадасана савршено помаже да се "уземље", а активирање стопала на различитим позицијама ће вас одвести посебну пажњу на одржавање равнотеже и тачно разумевање расподеле телесне тежине. Узмите положај планине и подигните прсте горе, примећујући своја осећања. Максимизујте прсте са стране, враћајући се у почетну позицију, а затим савијте прсте према пети, активирајући лук стопала.
  2. Масажа стопала у пози Буттерфли од Баддха Конасана. помаже вам да развијете флексибилност бокова и препустите своје мисли. Додајте јој масажу, држећи спољашњи део стопала и трљајући их палцем у било ком правцу - ово је корисно за побољшање циркулације и ублажавање болова.
  3. Лептир позира на леђима са лоптом за тенис. Држите тениску лоптицу између стопала да бисте још више растегли мишиће, преврните је преко целог подручја и масирајте стопала стопала у свим правцима
  4. Пас се поиграва на ножним прстима. Ако радите да спустите пете на тепих док изводите псећу лицу - ова вежба ће вам помоћи да остварите свој циљ много брже. Заузмите позу и почните се кретати, устати на прсте и опет падати на тепих како бисте максимално искористили и истегнули мишиће - то ће ојачати ваша стопала и спријечити појаву плантарног фасциитиса.
  5. Ставите савијене свијеће у близини зида с увијеним прстима. Реконструктивна вежба, која ће омогућити да се укупни волумен крви помери и да се ослободи едема ногу. Додајте томе и увијање прстију како бисте максимално искористили стопало - узмите позу и проведите неколико минута у њој, а затим почните да савијате прсте док не осјетите напетост. Задржите ову позицију, а затим вратите прсте на почетну позицију. Синхронизујте кретање са дисањем.
  6. Фолд ситтинг. Пасцхимоттанасана ће помоћи умирити ум, истегнути кичму, лоза и рамена. Извршите позу, дођите до стопала и увијте прсте прстима - то ће побољшати циркулацију крви и уклонити бол. Ако не можете доћи до заустављања рукама, користите посебне пунила.
  7. Лигхтнинг поза са додатним истезањем стопала. Вајрасана се често користи као дисање или медитативна пракса. Додајте му додатно растезање стопала за ублажавање бола и побољшање циркулације крви: заузмите позу, седите на петама, а затим глатко прелазите на прсте, истежући ђон. Прилагодите интензитет истезања рукама, ставите их на горње бутине или спустите на кољена.
Фото: доиоуиога.цом асхлеигалвиниога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...