Почетна иога пракса

7 асана за танке ноге и танак струк

Pin
Send
Share
Send
Send


Редослед поза које поштују вашу фигуру.

Ако желите да затегнете ноге и смањите струк, вежбајте овај кратки сет. Уз свакодневну праксу, он ће брзо ојачати мишиће и научити да одржава равнотежу.

На почетку праксе следите Суриа Намаскар секвенцу. Одрадите 3-5 кругова да напуните тело енергијом и загрејте га за каснији рад.

Уткатасана

Из Тадасане на издисају, протегните руке према горе и савијте ноге као да седите на столици. Колена гледају напред и налазе се изнад ножних прстију.

Сваким дахом покушајте да се савијате у торакалном подручју. Чврсто притисните стопала на под. Држите овај положај за 3 удисаја.

Адхо Мукха Схванасана

Уђите у Позицију Планк. Подигните карлицу да бисте ушли у положај Пси са спуштеном цевчицом. Притисните дланове равномерно по поду да бисте избегли повреде зглобова. Притиснути пете на под, али са јаком напетошћу и болом - скините пете са пода.

Вирабхадрасана И

Стојећи у Адхо Мукха Схванасани, замахни десном ногом и помери је напред и савиј. Замотајте задње ноге унутра под углом од 45 степени. Фокусирајте се на истезање мишића ногу и снагу руку испружених према горе.

Вирабхадрасана ИИ

Окрените случај лево. Десна нога остаје у истом положају. Колено не би требало да досегне линију стопала. Окрените леву стопу за 90 степени.

Окрените карлицу да бисте уклонили лумбални отклон. Раширите руке на страну, погледајте прсте десне руке. Држите у положају 5 циклуса дисања.

Вирабхадрасана ИИИ

Док сте у пози Варриор ИИ, пребаците тежину на предњу ногу. Нагните тело напред док паралелно са подом не откинете задњу ногу са пода. Руке, леђа и леђа формирају равну линију. Усмерите поглед напријед док одржавате равнотежу. Задржите положај 3 циклуса дисања.

Вриксхасана

Стојећи у Вирабхадрасану ИИИ, подигните тело вертикално. Савијте задњу ногу и притискајте ногу о унутрашњу бутину потпорне ноге. Притиснути подножје великог прста потпорног стопала у под како би се оперисали мали мишићи стопала и одржала равнотежа.

Уттхита Хаста Падангусхтасана

У положају Вриксхасане, узмите савијену ногу за палац и исправите је. Останите у том положају неколико циклуса дисања, а затим померите ногу у страну.

Ако не можете потпуно исправити ногу, оставите је у удобном положају. Главна ствар је да држите леђа равно. Држите позу за 3 циклуса дисања, затим унесите положај положаја Моунт. Вратите дах и поновите комплекс на другој страни.

Фото: карлатафра / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send