Почетна иога пракса

7 асана које изгледају неодољиво

Изгледа да само балерине и гимнастичари могу да изводе ове асане.

Неке позе у јоги изгледају веома импресивно и изгледају невероватно тешко. Изгледа да су само балерине и гимнастичари способни за то. У међувремену, ове асане, иако су намијењене напредним практикантима, саставни су дио традиционалне јоге, и нико им није забранио да теже овладавању њима. Запамтите: шта сте мислили када сте први пут били понуђени да уђете у Бакасану. Сигурно су многи одлучили да је то апсолутно немогуће. А сада, након мјесец дана редовног вјежбања, већ се хвалиш да то радиш својим пријатељима! Остале асане су савладане по истом принципу.

Своју пажњу скрећемо на 7 асана које изгледају немогуће, али то је само на први поглед. Верујемо да их и ви можете имати!

  1. Врсхцхикасана (држање шкорпиона). Не само да је неопходно да стојите на рукама, већ и да извршите најдубље отклањање!
  2. Курманасана. Да бисте извршили овај став, требате подићи руке испод Упависхта Конасана, идеално - да окренете ноге иза главе.
  3. Схалабхасан (положај скакаваца). У уобичајеној верзији асана, ваше ноге треба да се подигну неколико центиметара од пода, али у напреднијој верзији, прсти би требало да додирну врх главе. Заиста, ништа компликовано.
  4. Падмасана у Маиирасана. Паун поза - тешка чак и за искусне практичаре. Али улажење у позицију Лотуса изгледа апсолутно невероватно.
  5. Чакрасана (постуре Вхеелс). За разлику од традиционалног "Моста", који смо радили у часовима физичког васпитања, у овој варијанти лактови падају на под, продубљујући скретање до максимума.
  6. Бхекасана (држање жабе). Готово је болно гледати на ову асану, али редовна пракса јоге помаже да се она изведе под апсолутно удобним условима.
  7. Ека Пада Схирсхасана (Нога иза главе). Уобичајени стереотип - иоги треба да седи са ногама иза главе. Ништа ново.
Фото: иога_ки / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2019).