Почетна иога пракса

7 начина да се зид користи у пракси

Зид може бити савршен подупирач јоге.

У почетку је зид најбољи пријатељ почетника у јоги. Исцрпљен, он пада на њу изнова и изнова како би направила паузу и барем на неки начин олакшала муке. И знате шта: у томе нема ништа лоше. Заиста, зид може бити одличан пас. Али како се користи, питаш. Па, поред Випарит Карани и Хандстандс. Ми ћемо рећи!

Метод 1. Зауставите се на зиду у завојитом положају. Комбинација равнотеже и увијања може бити прилично сложена, али у исто вријеме изузетно корисна. Ставите ногу на зид и не само да задржите равнотежу, већ и продубите свој положај. Постаните суочени са зидом на удаљености од стопала (ако немате довољно истезања, лагано га савијте у колену). Ставите руке на струк, стопало на зид тако да је паралелно са карлицом. Дубоко удахните, проширите груди, истегните кичму, испружите круницу. На издисају, завртите удесно, проширите само груди, а не карлицу. Урадите неколико циклуса дисања и поновите на другој страни.

Метод 2 Паривритт Ардха Цхандрасан са ногом на зиду. Идеја је иста као у претходној пози. Стабилизирајући неподржану ногу, моћи ћете интензивније извести асану. Узмите циглу за јогу (опционално) и ставите је на супротну ивицу зидног отирача. Станите до зида пјешице. Пренесите телесну тежину на десну ногу, исправите леву ногу и поставите је на зид. Дубоко удахните, спустите леви длан на циглу или на под близу прстију левог стопала. Издисањем, окрените се удесно, отворите прсни кавез и усмерите десну руку према небу тако да буде у равнини са левом.

Метод 3. Ањанеасана са голом на зиду. Овај положај је користан за оне који желе да истежу спољашњу површину бутине. Пресавијте неколико пута и ставите га на зид. Спустите лево колено на њега и притисните потколеницу уз зид. Десно стопало је на почетку тате, нога је савијена под углом од 90 степени. Ако растезање дозвољава, померите стопало даље и седите са карлицом.

Метод 4. Ставите страну са ослонцем на зиду. Ако изгубите равнотежу и будете јако уморни у Васисхтхасани, следећа опција може бити права за вас. Стани у пса лицем надоле. Окрените кућиште удесно, пребаците тежину тела на леви длан и стопало, претходно притиснуто уз зид. Савијте десну ногу на колену и зграбите ногу истом руком.

Метод 5. Стој на рукама са ногама на зиду. За разлику од једноставног бацања ногу на зид, овај положај јача мишиће руку, трбуха и рамена. Седите на зид са леђима и идите у положај детета са исправљеним рукама. Без мијењања положаја руку, стојите на све четири, а затим ставите ноге на зид и ходајте док ноге не буду паралелне с подом и тијело се претвори у кут. Држите дланове у ширини рамена, карлицу изнад рамена.

Метод 6. Ардха Хануманасана. Ова позиција ће помоћи да се стабилизује карлица, а не да се преусмери на страну, као и да пружи упориште за веће истезање. Превуците покривач неколико пута, поставите га на зид и поставите преклопљено ћебе мало даље. Ставите лево колено на тепих и одложите ногу на зид. Ставите десну пету на кариран, чарапе погледајте себе. Руке на поду са стране десног колена. Док издишете, исправите десну ногу и почните да се нагињете према њој својим стомаком. Држите леђа равно.

Метод 7. Вариатион оф Цобра Посе. Да ли сањате да ставите главу на ноге у Кобра пози? Ова метода ће вам помоћи да безбедно припремите доњи део леђа за испуњење жеље. Лезите на стомак, савијте колена и притисните ноге на зид. Гурните руке са пода и благо се скупите у доњи део леђа, усмеравајући главу према стопалима. Држите се у коначној тачки. Не правите изненадне покрете.

Фото: алекзандрапетерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...