Почетна иога пракса

8 Иан-иога асане се опуштају и енергизирају

Ако се осећате слабо, ваше тело је напето и ви сте раздражљиви.

Овај комплекс од 8 једноставних асана је прави рестарт за тело и ум. Не само да ћете се осећати пуни енергије, већ и осећај унутрашње равнотеже и самопоуздања.

Спхинк

Лезите на стомак и ставите лактове испод рамена. Задржите своју телесну тежину на подлактицама. Оставите доњи део леђа, трбушне мишиће и кукове да се опусте. Држите асану 4-5 минута.

Буттерфли

Док седите, спојите стопала стопала и мало их одмакните од себе, стварајући простор између карлице и пета. Лагано се савијте напред, остављајући вашу кичму лагано заобљену, и спустите главу на ноге. 3-5 минута.

Страигхтенед винг

Лежећи на стомаку, доведите десну руку у страну, спуштајући јој длан под углом до торза до 90 степени. Затим леву руку ставите на под да се котрља на десну страну тела. Покушајте да савијете колена и евентуално испружите лево колено до плафона, држећи стопало на поду. 3-4 минута (са сваке стране).

Сван

Стојећи на све четири, повуците десно колено до десног зглоба. Поставите десну ногу испред леве бутине и повуците леву ногу назад. Усредсредите се на спољашњу бутину десно и на предњи део леве бутине. Повуците десну бедро на под, допустите да се ваша лева нога мало савија према ван. 3-5 минута, затим промените страну.

Цатерпиллар

Седи, испружи ноге испред себе. Нагните се напред, дозвољавајући вашој кичми да се лагано окреће. Могуће је извршити ову асану, седећи на преклопљеном ћебету или два, и ставити главу и руке на ваљак или јастук. Опустите ноге и кичму; у реду је ако ти ноге испадну мало. Држите асану 4-5 минута.

Банана Посе

Исправите ноге и, прелазећи их (десна нога преко леве), померите их у леви угао отирача. Повуците лево бедро и спустите горњи део торза на лево. Руке савијене у лактовима леже на поду иза главе, руке благо затворене у брави. 4-5 минута, затим промените страну.

Твистед роот

Прекрижите ноге тако да се десно колено налази на левој страни. Онда подигните и померите кукове мало удесно. Окрените на леву страну, а затим полако померите десну руку на десну страну, допуштајући зглоб рамена да допре до пода. 4-5 минута, затим промените страну.

Савасана

Лезите на леђа, ставите руке поред тела, длановима према горе. Уклоните сваку напетост мишића, омогућавајући вашем телу да се опусти и потпуно се опусти. Могуће је извршити комплицирану верзију поза корпуса (названу Пентаграм), са испруженим рукама (изнад главе) и ногама што је могуће шире са стране. 10 минута.

Ова секвенца ће вам дати прилику да осетите унутрашњу мекоћу и слободу у уму и телу фотографије: хттп://ввв.инстаграм.цом/мао.аморе/

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...