Почетна иога пракса

8 савијања напред за све нивое праксе

Pin
Send
Share
Send
Send


Учините више завоја - истежу леђа, задња ложа и служе као одлична контрапозиција за кичму.

Савијање према напријед има многе предности - истежу леђа и задња ложа, служе као одлична контрапозиција за кичму. Погодан заокрет се може наћи за вежбање било ког нивоа. На пример:

1. наслоните се док седите

Ниво: Почетник

Како направити позу: Од држања штаба (сједи на поду с ногама испруженим према напријед), удишите и испружите леђа, нагните се према напријед док издишете. Леђа нису заобљена, груди се прво спуштају на ноге.

Шта радити у пози: Дишите, опуштајте сваку напетост коју држите у горњем делу леђа и осетите како се појављују ваше лоза.

2. Баби Посе

Ниво: Почетник

Како направити позу: Стајати на све четири и одложити здјелицу натраг, стражњица се протеже до пета (кољена се могу раширити или не). Повуци руке напред, повуци се.

Шта урадити у пози: Активно гурати дланове у под да бисте осетили меко истезање доњег дела леђа, сакрума и подручја кука.

3. Полу-канап

Ниво: Почетник

Како направити позу: Из Лов Дипа, поравнајте предњу ногу, гурајући карлицу уназад тако да задња нога формира прави угао. Док удишете, истегните кичму према горе, док издишете, нагните се напријед без заокруживања леђа.

Шта чинити у пози: Дишите, опустите сваку напетост коју држите у горњем делу тела, и осетите како се истегну лоза.

4. Сиде ектенсион

Ниво: средњи

Како направити позу: Од Ратника И, помакните ногу мало према напријед, тако да је постоље нешто краће и удобније. Лагано закрените торзо до предње ноге и захватите мишиће центра тела, нагињући се према тој нози.
Шта учинити у пози: Нека све ваше тјескобе клизну низ кичму, у под. Оставите све негативне изван тела и осетите захвалност за све позитивне ствари у вашем животу.

5. Нагните се напред док седите

Ниво: средњи

Како направити позу: Од држања штаба (седећи, са испруженим ногама напријед), доведите једну ногу до унутрашње површине друге ноге и повуците је што је више могуће - у коначној верзији то ће бити у подручју препона. Лагано окрените торзо у равну ногу и нагните се према њему, држећи леђа равним.

Шта урадити у пози: Повуците пету равне ноге, лупкајући квадрицепсом ове ноге, дозвољавајући да се ложиште опусти и растегне.

6. Нагните се напред док стојите са рукохватом.

Ниво: средњи

Како направити позу: Из предњег завоја, ухватите палчеве са индексним и средњим прстима. Савијте колена, допустите да вам се леђа протежу више и приближите груди ногама.

Шта учинити у пози: Истегните леђа и полако исправите ноге, додајући истезање лоза. Отпустите било какву напетост у предјелу врата, глава виси лабаво.

7. Канап у стојећем положају

Ниво: Напредно

Како направити позу: Из високе капи, спустите руке на обје стране предњег дијела стопала. Почните да носите тежину на предњој нози, нагињући се према њој, покушавајући да повучете задњу ногу у узицу.

Шта радити у пози: Користите снагу центра тела и ногу да подигнете задњу ногу више тако да ноге формирају равну линију.

8. Нагните се да бисте ухватили ногу

Ниво: Напредно

Како направити позу: Из држања штапа, повуците десну ногу према себи, што је ближе могуће карлици. Повуците пету леве ноге од себе и тиме захватите цијелу испружену ногу. Зграбите десну ногу десном руком, савијте га - потколеница ће бити у пазуху. Повуците леву руку и ухватите лијеву руку за десну руку. Посегните напред, повлачећи се.

Шта учинити у пози: Повуците торзо. Направите абдоминалну браву - осетићете да се повлачите и протезате из карлице. Користећи трбушне мишиће, савијте га дуж ноге.

Пхото: иоуиоу.иога/инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send