Почетна иога пракса

8 асана за јутарњу праксу у кревету

Pin
Send
Share
Send
Send


Јутарњи низ у случају да нисте расположени за пуну праксу.

Понекад ујутру не желимо да радимо пуну, дугу праксу јоге - немамо никакво расположење или енергију. За то, многи од нас плаћају током дана болом у леђима, пасивношћу и, у принципу, не баш добрим здрављем. Да бисмо то избегли, предлажемо да изведемо 8 од ових меких асана право у кревету. Не траје много времена, а користи ће бити значајне.

  1. Баби посе. Размакните кољена у страну до ширине карлице, повезујући велике прсте заједно. Нагни се напред и спусти главу на кревет. Продужите руке напред и опустите се за 7 удисаја.
  2. Цат посе. Идите на све четири. Ставите зглобове испод рамена и колена испод зглобова кука. Док издишете, окрените леђа и полако спустите главу и врат. Док удишете, сагните се у леђа, погледајте у плафон. Урадите око 5 понављања.
  3. Нагните се до стопала. Седите на задњицу и исправите се и спустите ноге. Изравнајте кичму. На издисају, направите нагиб према ногама. Савијте ноге ако недостају стријеле. Покушајте да ставите стомак на кукове, а не на ноге. Останите овде 7 респираторних циклуса.
  4. Латерално увијање на леђима. Лезите на леђа. Проширите леву руку на страну и окрените главу да погледате леви длан. Спустите кољена удесно и пустите десну руку да падне на лево колено. Урадите неколико циклуса дисања и поновите на другој страни.
  5. Поза краља рибе. Вратите се на почетну позицију на полеђини. Ставите дланове испод задњице. Удахом, подигните горњи део торза и подигните главу са пода. Онда спустите главу на под. Немојте дозволити преношење све тежине на главу, како не би преоптеретили врат. Држите овај положај за 3-6 удисаја.
  6. Поза срећног детета. Остани на леђима. Савиј колена. Стави ногу на кревет. Протегните кољена до груди и зграбите пете својим длановима. Раширите ноге тако да су пете окренуте према стропу, а кољена су окренута према поду. Опустите се и дубоко удахните.
  7. Пигеон посе. Стани на све четири и доведи десно колено напред. Повуците другу ногу у правој линији иза вас. Спустите случај и радујте се. Треба да осетите истезање горњег левог бута. Урадите 10 циклуса дисања, а затим промените страну.
  8. Удобно држање. Седи на задњицу. Савијте ноге на коленима и увијте потколенице тако да је лијево испод десног. У овом случају, десно стопало се налази испод лијевог кољена, а лијево - испод десног. Донесите ноге до карлице. Опусти ноге. Ноге треба да формирају троугао, чије су стране кукови и испреплетене потколенице. Држите ову позицију неколико циклуса дисања.
Фото: микиасх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send