Почетна иога пракса

Анантасана - држање које учи задовољство

Pin
Send
Share
Send
Send


Кроз успостављање равнотеже и отварање кукова.

Видјевши како јога мајстори изводе Анантасану (позу Свете Змије Схесху), чини се да се њихова смиреност и опуштеност објашњавају једноставношћу позиције. Овај утисак је варљив, јер је у Анантасани потребно уравнотежити се на нестабилној страни тела. И избацити из равнотеже са овим може било шта. Баци кичму, погни се, око рамена - и то је то, пао си. Међутим, упорно тренирајући ову асану, добићете многе позитивне ефекте - не само на простирци иу телу, већ иу животу.

Еффецтс:

  1. Јача мишиће - вањски ротатори бедра.
  2. Продужава мишиће адуктора и флексора кука.
  3. Повећава покретљивост зглобова кука.
  4. Открива рамена.
  5. Развија равнотежу и концентрацију.
  6. Развија одрживост у животу
  7. Развија стање задовољства и блаженства.

Извршење:

Анантасана захтева потпуну посвећеност и концентрацију - то је једини начин да одржите равнотежу и истезање у исто време. Окрећући се пуном положају, полако подешавајте, не нарушавајући стање одмора и концентрације.

Загрлите лево колено, приближите га пазуху и ухватите палац прстима леве руке - индекс, средњи и велики. Померите леву страну карлице напред до унутрашњег дела бутине и полако исправите ногу. Притисните велики прст на прсте и протегните леву ногу према горе, почевши од тог покрета од средине зглоба кука. Наставите да повлачите десну ногу, гурајући пету од себе, повлачите криж и лопатице, усмеравајући их на предњу површину тела. Пупак, напротив, директно на кичму.

Пре корекције, осетите позу на неколико минута. Слушајте удисаје и издисаје, учините их ритмичким. Држите своје тело мирно и мирно. Да бисте изашли из позиције, савијте лево колено и котрљајте се по леђима. Поновите на другој страни.

Фото: сирисиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send