Почетна иога пракса

Аеро-иога: шта је употреба праксе

8 главних предности ваздушне јоге.

Аеро-иога је један од најпопуларнијих и најпопуларнијих праваца. Чини се да је више као акробатика, али основа је традиција јоге, као у Асхтанга иоги, Бикрам иоги, итд.

Оснивач Унната Аериал Иога је Мицхелле Дортиниац. Комбиновала је јогу и циркуску уметност плеса, а 2006. године појавио се стил. У Русији, правац је познат као Аир Иога, Аеро Иога или Иога у Хаммоцкс.

Познавање јоге и ваздушних акробација стапало се у стилу, али нису потребни никакви трикови. Шунке, уз помоћ којих се изводе асане, помажу да се боље разуме тело и развију мишићи, да се постигне већа релаксација.

Главна разлика између Аир Иоге и других стилова је мрежа за лежање. Практикујући овај стил, ви ћете радити са умом, дисањем. За глатку праксу, комбинујте дах са покретима.

Аеро-иога има позитиван утицај на стање ума и тела, а самим тим и на живот. Ово су 8 најважнијих предности практиковања Аеро Иоге:

  1. Способност рада цијелог тијела. Простор за рад са телом се шири, нисте ограничени само на под. Радећи у ваздуху, можете користити више делова тела истовремено и радити у различитим равнима. Боље је да се развију стабилизујући мишићи и дубоки мишићи.
  2. Радите са дисањем. У јоги, дисање је важна компонента. У Аеро-иоги није изузетак. То ће вам олакшати да се крећете из једне позиције у другу. Код редовних вежби, кардиоваскуларни систем је ојачан и ризик од болести је смањен.
  3. Пажљив рад са мишићима и зглобовима. Аеро-иога вам омогућава да ублажите напетост мишића и смањите бол. Силе гравитације помажу да се мишићи боље растежу, исправљају кичму.

    Јога у хаммоцкс је корисна за превенцију остеопорозе. Током вежбе, поштеђени су зглобови и кичма, а обрнуте асане се изводе безбедно, без стискања пршљенова.

  4. Побољшање меморије. Фокусирање на сваку асану и усмеравање пажње ка унутра побољшава концентрацију. Јога помаже у успоравању промена везаних за старост и одржава јасан ум.
  5. Флексибилност Аеро-иога вам омогућава да радите у различитим плановима иу простору. То може помоћи у ангажовању мишића који су, у нормалној пракси, мало помогли. Понекад у ваздуху можете остати у дубљем положају него на поду, али са мање опасности.
  6. Побољшајте равнотежу. Вежбање Аеро јоге ће вам помоћи да научите како да контролишете своје тело и побољшате координацију. Такође се води рачуна о могућности одржавања равнотеже у тежини.
  7. Стимулација мозга. Јога побољшава циркулацију крви, због правилног дисања, крв је засићена кисеоником. Мозак добија више свеже крви, што повољно утиче на његов рад.
  8. Олакшање стреса. Јога побољшава расположење и смањује стрес. Пракса помаже смиривању и ослобађању ума од непотребних мисли и спречава појаву озбиљнијих поремећаја.

Ако сте у потрази за својим стилом или желите да проширите своју праксу, обратите пажњу на Аеро-јогу. Она се заснива на традицији јоге, а висећа мрежа ће помоћи да се побољша одвлачење асана и развије флексибилност.

Фото: аериалифе_ / инстаграм.цом аириогагирл / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...