Почетна иога пракса

9 асана за развој интуиције

Pin
Send
Share
Send
Send


Отвори треће око!

Сви људи имају интуиције. Развити га је ствар праксе. Неко чује унутрашњи глас јасно од рођења, неко после неколико година редовне праксе. Главно је поставити циљ, а резултат ће доћи. Припремили смо за вас комплекс асана, који ће вам помоћи да отворите треће око, верујете себи и пронађете пут.

  1. Прасарита Падоттанасана. Дахом, ставите руке на струк и раширите ноге што је више могуће, удобно. Удахните и издишите, сагните се. Спустите дланове на поду између стопала (ако је тешко, благо савијте колена). Руке на нивоу рамена. Удахните и, уз издисај, спустите круну на под, распоређујући телесну тежину на стопала.
  2. Вирабхадрасана + Гомукхасана. Стојте у средишту простирке и померајте ноге отприлике 130 цм. Распрострите десну ногу на 90 °, и окрените лево према унутра за око 60 °. Спустите руке дуж тела и окрените карлицу на десну ногу. Приликом удисања, савијте десну ногу на колену, тако да је угао између бутине и потколенице 90 °. Истовремено, испружите руке подигнуте дланове окренуте једна према другој. Покушајте да не скидате леву пету са пода. Повуците леву руку и савијте је како бисте прстима дошли до простора између лопатица у средишњем делу кичме. Савијте десни лакат да повучете прсте десне руке према прстима ваше леве. Ако је могуће, заврните прсте. Ако не, користите појас.
  3. Паривритта Триконасана. Ставите десну ногу на врх тепиха, лева нога иза, прсти окренути под углом од 45 степени. Ставите леву руку и ставите је на унутрашњу страну десног стопала или на циглу. Најважније је да се склупчате из струка и отворите груди. Повуци руку према небу. Урадите неколико циклуса дисања. Поновите на другој страни.
  4. Паривритта Парсхваконасана. Удари стопало напред. Нагните колено под углом од 90 степени. Ставите руке у молитвени положај. Окрените торзо на лево и поставите десни лакат иза левог колена. Удри лактом на колено - креирајући полугу - отварати груди све више и окретати се. Диши. Поновите на другој страни.
  5. Долпхин поза. Изађите из шипке на подлактицама. Пажљиво почните прилазити ногама према рукама. Не гурајте врат у рамена. Пренесите телесну тежину са стопала на руке. Погледај у стопало.
  6. Схалабхасана. Лези на стомак. Извуците ребро испод вас, продужите кичму. Стави руке у браву иза леђа. Док издишете, затегните прешу и подигните главу, груди и ноге са пода.
  7. Усхтрасана. Стани на колена и испружи руке у страну. Наслони се и стави дланове на пете. Пренесите тежину на руке. Не бацајте врат прејако, требало би да буде продужетак ваше кичме. Испружи груди. Немојте дозволити неудобност у доњем делу леђа, јер би требало да се савије грудни кош.
  8. Урдхва Дханурасана. Лезите на леђа. Савијте кољена, ставите ноге на под и доведите пете што ближе карлици. Савијте лактове, поставите дланове са обе стране главе тако да су прсти усмерени ка раменима. Уз издисање, гурните карлицу, исправите руке и ноге. Држите кукове и стопала паралелно.
  9. Агни Стамбхасана. Седи на задњицу. Спојите стопало заједно. Пренесите десно стопало или глежањ на лево колено и максимизирајте стопало. Почните полако да се нагињете напред, истежући кичму и притискајући исхијалне кости на ослонац.
[промо_онлине ид = "288" теасер = "Желите ли побољшати своју интуицију користећи иогу? Женски сет енергетске јоге ће вам помоћи."] Пхото: поцкетдварф / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send