Почетна иога пракса

9 асана које вас уче да пронађете центар и равнотежу

Pin
Send
Share
Send
Send


Живот је конзистентан са асиметричним позама, дајући стабилност у животним испитивањима.

Ако непрекидно практикујете ову секвенцу, онда ћете током времена осећати удобност током периода нестабилности. "Асиметрија је стање у којем пролази већина наших живота. Само треба да научите како да уживате у заносу." Сханнон Сцхнеидер.

  1. Нагните се у страну од стајања. Станите с размакнутим ногама у ширини рамена. Подигните руке изнад главе и држите ручни зглоб десне руке вашим кажипрстом и палцем, окрените длан десне руке улево. Одмакните ноге од пода, равномерно распоредите своју телесну тежину и наслоните се на лево. Доведите десну страну доњих ивица назад и према унутра тако да буду на истој линији с лијевим дијеловима доњих рубова. Останите у ставу за један циклус дисања. Вратите се у средину, промијените држач за руку и нагните се у супротном смјеру. Поновите обе стране 3 пута.
  2. Уттанасана (нагибање напријед од стајања). Нагните се напред и поставите дланове или врхове прстију на под. Ако вам прсти не допиру до пода, савијте колена. Подигните прсте, раширите их и поново спустите. Равномерно распоредите тежину на поду - створите блиску везу између стопала и пода. Останите у пози за пет циклуса дисања, продужујући кичму док удишете и продубљујте нагиб док издишете.
  3. Уткатасана (држање столице). Савијте кољена и чучите на замишљеној столици. Извадите абдомен и торзо из кукова и држите дланове на нивоу сакрума. Да бисте спречили да се доњи део леђа превише савија, повуците плутајућа ребра. Затим лагано савијте лактове, стисните подлактице један према другом и подигните руке од тела. Након пет циклуса дисања, нагните се напред и спустите руке на под.
  4. Мачка-крава позира, варијација. На колена. Притисни дланове на под. Поставите рамена изнад зглобова и кукове изнад колена. Док удишете, заокружите леђа и повуците десно колено према пупку, спуштајући круну главе према колену. Држите своје држање равномерно распоређено једнако притиском на дланове и лево колено. Онда пређите на следећу позу. Док издишете, савијте кичму и продужите ногу десне ноге, држећи ногу савијену у колену. Повуците задњу страну врата и гледајте напред. При подизању десног стопала све више и више повуците доње делове ребара удесно тако да се струк не подигне или не стисне. Поновите, померајте се назад и назад са дахом. Прво, направите покрет пет пута десном ногом, а затим промените страну.
  5. Ека Пада Адхо Мукха Схванасана (Пасова поза са подигнутом ногом). Уђите у представу Пси, нокта доље. Повежите ноге. Подигните десну ногу и повуците је назад. Покажите десни мали прст на под. Ставите обе десне и леве ноге на посао. Користите руке да одржите равнотежу у држању. Повуците доње делове ребара, не савијајте доњи део леђа. Останите у пози за пет циклуса дисања, затим спустите десну ногу и поновите позу на левој страни.
  6. Хигх лунге. Корак десно напред. Држите десно колено преко десног зглоба. Приликом удисања подигните торзо и руке. Повуците преклоп десног бедра, стисните унутрашње бутине једна према другој. Повуците задњу страну врата. Останите у ставу пет циклуса дисања. Затим се спустите у позу Паса лицем надоле и поновите на другој страни.
  7. Анахатасана (положај отварања срца). Из поза Пас, спустите кољена на под. Држите кукове изнад колена. Испружите руке према напријед док се потпуно не поравнају. Притискајте дланове на под, окрећите подлактице једни према другима и повуците рамена од ушију. Нека твоје срце падне на земљу. Урадите пет циклуса дисања, идући дубље и дубље у сваки издисај.
  8. Ардха Бхекасана (пола жабе). Лези на стомак. Подлактица - на поду. Савијте лијево кољено и лијевом руком ухватите лијеву ногу, гурајући пету према вањској страни лијевог бедра. Усмерите унутрашња бедра један према другом и притисните мали прст десне ноге на под. Повуците десну страну ребара према унутра и гурните леву страну тела напред. Урадите пет циклуса дисања и поновите на десној страни. Онда се врати у Пасову позу, њушку доле.
  9. Усхтрасана, варијација. Искорачите десним стопалом и поставите десно колено преко десног глежња. Поставите лево колено на под са савијеним левим прстима. Руке на струку. Подигни случај. Да бисте одржали стабилност и равнотежу у пози, усмјерите унутрашња бедра један према другом. Ослоните леву руку на леву пету и подигните десну руку. Померите десну страну доње ивице назад. Останите у ставу пет циклуса дисања, одржавајући стабилност и равнотежу. Онда идите горе и поновите на другој страни.
Фото: вхитнеидависиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send