Почетна иога пракса

Акроиога: 7 вежби за њега и за њу

Комбинујте јогу и функционалну обуку.

Акроиога - стил јоге данас добија на популарности. Комбинује асане и акробатске елементе. Пошто постоје два која су укључена у креирање положаја, морате веровати једни другима. Акроиога помаже развити снагу и научити да одржава равнотежу.

Прва документована демонстрација положаја са везама са Акроиогом одржана је 1938. године. На снимку те године, познати јоги Шри Тирумалаи Крисхнамацхариа изводи неколико елемената са својом кћерком.

Термин Акроиога су први пут користили Еугене Поку и Јессе Голдберг. Саставили су плес, акробације и јогу. Јасон Неумер и Јенни Клеин започели су овај стил 2003. године.

Ако желите да упознате и осетите особитости стила - пратите овај комплекс Помоћи ће вам да загрејете цело тело и успоставите контакт између вас и вашег партнера.

Почните са припремом: Седите са усправљеним леђима и укључите се, остављајући мисли које нису повезане са предстојећим тренингом. Погледајте процес дисања. Држите сваку позу за угодну количину времена. Постепено повећавајте време задржавања на 60-90 секунди.

Суперстар

Он: ради са рукама да сломи, држећи свог партнера за руке. Он гурне под ноге и настоји да исправи колена. Да бисте побољшали рад, можете нагнути труп малом амплитудом, радећи кроз лумбални дио.

Она: држи се у тону стомака, благо савијајући реп. Активно удаљава ноге од себе, повлачи колена и мења ноге синхронизовано са дисањем, окрећући потколеницу према унутра.

Доубле гун

Овде је мерење јачине једни другима основа вјежбе. Држите руке једно за друго, гурните ноге и савијте леђа, подижући прса напред и окрећући рамена назад. Сваки од њих се гура од стопала од пода и стопала од стопала партнера. Настојте да исправите ноге којима се гурате.

Слат вс Сиде слат

Он: постаје у Планцку и снажно укључује штампу. Дланови се налазе испод рамена. Руке и ноге се одбијају од пода. Важно је одржати своје тијело јаким како би се створила чврста подршка за вашег партнера.

Она: постаје у страну Планцк дијагонално. Ако је потпорна рука на десном глежњу партнера, онда ће стопало бити на нивоу лијевог рамена. Прво, обе ноге морају бити постављене на леђа партнера и, као компликација, подигните ногу. Тело је окомито на под.

Табела на столу

Он: ставља стопала и дланове у ширину рамена. Руке и ноге су окомите на под. Абдомен континуирано гура и одржава мишиће у добром стању.

Она: када је партнер стално стајао у пози, он такође прави позу, стављајући дланове на зглобове рамена партнера, и стопала на куковима на угодном нивоу.

Нагните седење са пондерисањем

Он: лежи на леђима партнера тако да сливник практично клизи са леђа.

Она: седећи у набор, држећи партнера за руку и гурајући се од њега. Абдомен нужно лежи на куковима, па је дозвољено савијање колена.

Доубле англе

Он: почива на стопалу и повлачи руке партнера на себе. Да бисте то урадили, савијте лактове и исправљајте леђа, протежући се иза круне.

Она: у истезању које је створио партнер, тежи да окрене карлицу напред, тако да је доњи абдомен први који додирује под.

Савасана

Пронађите најудобнији положај који лежи на леђима. Дланови гледају горе. Пазите на дисање, покушавајући да га продужите. Уроните у опуштање. Препоручујемо да обавите 5 или више минута.

Фото: Татиана Илларионов и Андреи Ризхакин за Иога Јоурнал Руссиа №92. итиога / инстаграм.цом ацроспроут / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...