Почетна иога пракса

9 асана на путу за Паривритта Урдхва Иога Дандасане

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежбајте - припрема за тежак баланс од Оли Маркуеза.

Паривритта Урдхва Иога Дандасана је прилично компликована асана, али ако знате основне принципе, сасвим је могуће да је овладате.

  1. Лов Бакасана (припрема).Чучањ, дланови на поду шире од зглобова рамена. Савијте лактове тако да су подлактице окомите на под.
  2. Лов Бакасана (припрема). Нагните се напред и пренесите тежину тела на руке.
  3. Лов буцкасана. Подигните карлицу, наслоните рамена на ноге. Испружите браду према напријед и пустите ноге да скоче без скакања. Гледајте напријед и напред.
  4. Уттхан Пристхасана. Из позиције Адхо Мукха Схванасане, пребаците десну ногу на линију руку са спољне стране десног длана. Отргните пету леве ноге од пода.
  5. Уттхан Присхтхасана (варијација). Покушајте да спустите лактове на под или да радите равним рукама. Користите своју карлицу како бисте благо дошли до пода, тако да тело буде једна равна линија од круне до пете левог стопала. Држите ову позицију од 20 до 60 секунди, дишите равномерно и мирно. Поновите на другој нози.
  6. Ардха Пурвоттанасана. Уђите у Ардху Пурвоттанасана, подигните десну ногу и поставите десну ногу на бутну леву ногу ближе колену. Спустите карлицу на под.
  7. Ардха Пурвоттанасана. Повуците ноге до себе, зграбите леву ногу и фиксирајте положај. Треба да осетите рад у десном зглобу кука. Ако постоји непријатан осећај у колену, не повлачите леву ногу до себе, ставите је на под и померите је од себе док не ослабе осећаји у десном колену. Поновите на другој нози.
  8. Паривритта Урдхва Иога Дандасана седе. Са претходне позиције, спустите стопало десне ноге до пода, ставите десну руку на под иза леђа, удишите и истегните према горе и док уздисете, уђите у завој. Левом руком додирните десну ногу ван ноге, а левим стопалом лезите на левом рамену. Ова позиција је у суштини Паривритта Урдхва Иога Дандасана у другој равни и омогућава телу да разуме принцип рада.
  9. Акарна Дханурасан. Седи у Дандасани. Стисните палац левог стопала између палца, индекса и средњих прстију леве руке. Савијте леву руку на лакту, а ногу на колену и откидајте лево стопало од пода. Понесите леву ногу до себе, што ближе пети до леве пазуха. У исто време, извадите леву руку из рамена. Останите у том положају 15 до 20 секунди. Удахните нормалан ритам. Ово је прва акција. Поновите на другој страни.

У коначној асани (Паривритта Урдхва Дандасане), развија се стабилност и осјећај равнотеже. Она предаје прибраност и концентрацију. Након што сте је савладали, лакше ћете се носити са животним тешкоћама и великим бројем случајева.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send