Почетна иога пракса

Почетна јога пракса: 4 савета за почетнике

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта ако нема могућности да похађају часове јоге?

Ишли сте на часове у иога студио, и све је било у реду - а сада из неког разлога не можете ходати? Ако имате довољно одлучности да своју праксу узмете у своје руке, онда ћете сазнати, онда можете постати ваш најбољи учитељ.

Ево 4 савета за које се надамо да ће вам олакшати и безболнији пут до кућне јоге:

  1. Очистите простор. Пронађите место у вашем дому које можете одвести до јоге - нека буде барем угао. Главна ствар која одговара мат. Држите ово мјесто чистим, украсите га нечим што вас инспирира - ставите цвијеће или тамјан, објесите фотографију. Биће вам драго да се укључите у ово место, а подстицај да то урадите биће више.
  2. Направите листу за репродукцију. Саставите своју омиљену музику - било коју коју волите да радите. Нека дужина листе за репродукцију буде једнака дужини Вашег занимања - одлучите се за сат времена, на пример, креирајте и репродукујте сат времена. Вероватније је да нећете зауставити лекцију из неког разлога - музика ће вам помоћи да будете на поду.
  3. Верујте свом искуству. Када тек почнете да градите кућну праксу, често имате осећај да не знате шта да радите. Међутим, немојте паничити. Ако сте некада ишли у центар за јогу, онда сви добро знате - на пример, да свака класа има своју структуру, коју није тешко придржавати. Запамтите да постоји загревање, асанас стандинг, седење и лежећи; интензиван и медитативнији део лекције. Које од њих можете пренијети на кућну праксу? Можда је то веома много - ако не и све. Вјероватно је ваше искуство у студију прилично импресивно и за то постоји довољно знања.
  4. Не заборавите на креативност. Након што је савладала тачку број 3, важно је да не идемо у крајности и да не треба превише да се придржавамо правила. Запамтите - ово је ваша лична пракса. У некој асани требате остати дуже, радити нешто дубље, у различитим данима и ваше потребе ће бити другачије - само идите! Лична пракса је креативан, радостан и инспиративан процес.
Фото: талиа_сутра / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send