Почетна иога пракса

Шта ваш стил праксе говори о томе како живите?

Анализа ваше праксе је корисна - омогућава вам да идентификујете личне животне циљеве.

Препознајете ли себе у једном од ових описа? Ако јесте, слободно слиједите савјете који прате сваки стил. То ће учинити ваш живот богатијим и складнијим.

Брзи јоги

Најчешће обавља праксу моћи, а често и у врло топлим просторијама. Покушава да држи позе неко време, али стално додаје више равнотеже, ради на мишићима штампе и Цхатурангију. Они не воле шавасану, и то често сматрају губитком времена. Такви ученици могу скочити и отићи до краја лекције, или могу лежати у Схавасани са затвореним очима, планирајући свој дан.

Препознајете ли себе? Ако је тако, да ли је могуће да се стално журите негдје? Да ли ти је тешко задовољити? Имате ли потешкоћа да заспите? Боље ... успорите. И да, може бити тешко. Почастите се љубазношћу. Медитација и рестауративна јога су посебни циљеви за брзе јогије - ове активности ће вам донети више од велике брзине или стајања на рукама.

Слов иоги

Креће се у ритму пужа. Он се не опоравља од болести или повреде, али редовно узима непотребне станке током сесије и не иде истим темпом као група. Најчешће се може видјети у пози дјетета или Схавасане.

Препознајете ли себе? Ако је ваша пракса веома спора, да ли сте приметили да се у животу, такође, често крећете успорено? Да ли је тешко пробудити се ујутро? Имате ли депресију? Можете ли се заузети ако вам је потребна? Боље је ... полако истражите своје могућности и покушајте да себе изазовете. Тако можете открити своју властиту моћ. Временом то може довести до сличног искуства изван тепиха. Понекад само треба додати мало ватре - и трансформација ће се догодити.

Инцонсидерате иоги

Обично се визуелно одваја од тела. Често збуњује десно и лево, а најједноставније инструкције га збуњују. И то даје могућност за развој већег интегритета.

Препознајете ли себе? Ако често не разумете о чему се ради на часовима јоге, вероватно је тешко да чујете своје тело. Да ли вам је тешко да слушате себе? Да ли је интуиција неразумљив концепт? Боље ти је ... да урадиш више тога. Поставите намеру да саслушате себе на свакој лекцији - шта осећате сада? Значи добијаш више приступа ... себи. И током времена, ви ћете се кретати са већом прецизношћу иу животу - а коме од нас то не треба?

Нефлексибилан иоги

У дословном и фигуративном смислу. Такав јоги је тешко укључен у општу праксу, јер је његов опсег покрета веома ограничен. Да ли вам је тешко да додирнете ножне прсте, пошто имате чврсте лисице? Да ли сте страствени тркач или бивши спортиста са великом снагом, али и жилавошћу? Тада имате велику прилику да искористите праксу за веће откривање и ослобађање.

Препознајете ли себе? Боље би било да ... направите редован тренинг - чак и прављење лаких стријки код куће може довести до великих промена у кратком времену. Иако процес ослобађања од стреса и стицања флексибилности није једноставан и често обесхрабрујући, можете значајно побољшати своје здравље и мобилност, као и флексибилност живота. Свест о чињеници да имате способност да трансформишете своје тело може такође да покаже могућности које су доступне изван простирке.

Дисциплинед Иоги

Он јасно следи распоред и често га се може наћи у часовима у Асхтанга или Бикрам Иога - где је увек унапред јасно шта да се ради и како. Такав иогин може непотребно да зависи од наставника или распореда часова.

Препознајете ли себе? Можда сте и ви особа која је тешко за спонтаност у животу? Да ли увек идете на иста места? Увек наручите иста јела у кафићу? Колико рутине у твом животу? Ако изађете из зоне удобности, да ли би она донела више светлости вашем животу?

Ако сте на већину питања одговорили са "да", покушајте се полако извући из зоне удобности. То не значи да морате напустити оно што волите - али покушајте да будете као и други студији, одељења, други наставници. Можда ћете наћи прави драгуљи који ће вам помоћи да растете. А ко зна коју трансформацију ће покренути?

Фото: тини.кирсти / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...