Почетна иога пракса

Како схватити да ваша пракса јоге више не функционише

Омиљени током година, пракса јоге је почела да нервира и више не мотивише?

Баш као што се све око нас мења, тако је наша омиљена пракса јоге, која је прије само неколико мјесеци (или година) изгледала тако лијепо, сада можда и не изгледа тако. Али како знате да је време да нешто промените? Ево 4 знака који могу сигнализирати да ваша пракса више не ради за вас.

  1. Ваша пракса вас није инспирисала дуго времена. Наравно, не увек, ширећи тепих, осетићете божанску инспирацију. Управо у таквим "нелагодним" данима учимо моћ постојаности, устрајности и стрпљења. Али ако вас пракса не инспирише дуго времена, можда можете размислити о промјени нечега. Да ли радите исте старе позе без да их мењате? Постоје ли позе или секвенце које избегавате? Можда бисте их требали укључити у своју праксу, изазвати себе или промијенити распоред тренинга - на примјер, вјежбајте мало сваки дан, а не дуже и 3 пута тједно.
  2. Ваш животни стил се много променио. Можда када сте почели да вежбате, имали сте више времена, или је ваше здравље било другачије, или није било деце, или сте радили мање (или више). Време је да видимо да ли ваша пракса јоге заиста одговара вашем животном стилу. Ако имате веома заузет свакодневни живот и вежбате веома Иански стил јоге, то може бити "превише" за ваше тело. Ако је, напротив, ваш живот веома миран, онда можда ваш Иин стил праксе захтева и прилагођавање, и треба вам нешто више оснажујуће. Размислите о свом начину живота изван тепиха и који би га стил праксе могао употпунити. Чувај се.
  3. Сваки пут направите савршену позу. Претпоставимо, наравно, да то није сасвим савршено - међутим, имате ту тенденцију. Наравно, ово је диван осјећај када пракса тече без напора и осјећате да сте лагани, снажни и један са својим дахом. Али тепих је такође студијско место; мјесто гдје можете себи допустити да осјетите своју рањивост и покушајте нешто што прије нисте учинили. Ово је сигурно место за почетнике; јер је иога пут, а бити почетник значи показати радозналост и понизност. Покушајте нешто ново! Почните да радите позу која вас плаши (унутар сигурних граница), и забележите шта се догађа у вама. Баланс је наше све.
  4. Заборавили сте зашто сте почели да вежбате. Када почнемо да вежбамо јогу, обично имамо неку врсту намере или неку врсту интереса који превазилази праксу асана, због чега стојите на простирци. Јесте ли још заинтересовани? Да ли и даље желите да истражите све аспекте јоге? Можда бисте требали додати више медитације, пранајама својој пракси, или почети учити филозофију јоге - и ваша пракса ће повратити своје значење.

Наша пракса јоге треба да расте, и треба да се осећамо слободни да је променимо, а да не патимо од осећаја кривице. Успорите када ситуација то захтијева - или, напротив, учините праксу енергичнијом и увијек отвореном за нове ствари.

Шта мислите о својој пракси? Да ли има благотворан ефекат на ваш живот, или сте само јако везани за њега? Истражите нове могућности - и поново ће се искрити новим бојама.

Фото: ламисе / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Октобар 2019).

Загрузка...