Почетна иога пракса

Асана седмице: Паривритта Урдхва Иога Дандасана

Pin
Send
Share
Send
Send


Ово је прилично компликована асана, али ако знате основне принципе, сасвим је могуће да је овладате.

Савршена балансирајућа асана за оне који лако могу ротирати кукове. Обухвата неколико праваца покретљивости тела, јача зглобове, руке, мишиће леђа. Ово је прилично компликована асана, али ако знате основне принципе, сасвим је могуће да је овладате.

 1. Лов буцкасана. Ова позиција помаже да се разјасни принцип равнотеже и перпендикуларности, што је неопходно за прилагођавање Паривритт Урдхва Иога Дандасанс.
  • Чучањ, дланови на поду шире од зглобова рамена. Савијте лактове тако да су подлактице окомите на под.
  • Нагните се напред и пренесите тежину тела на руке.
  • Подигните карлицу, наслоните рамена на ноге. Испружите браду према напријед и пустите ноге да скоче без скакања. Гледајте напријед и напред.
 2. Уттхан Присхтхасана. Положај који открива зглобове кукова, истеже лоза и препоне, припрема их за рад у Паривритт Урдхва Иога Дандасан.
  • Из позиције Адхо Мукха Схванасане, пребаците десну ногу на линију руку са спољне стране десног длана. Отргните пету леве ноге од пода.
  • Покушајте да спустите лактове на под или да радите равним рукама. Користите своју карлицу како бисте благо дошли до пода, тако да тело буде једна равна линија од круне до пете левог стопала. Држите ову позицију од 20 до 60 секунди, дишите равномерно и мирно. Поновите на другој нози.
 3. Истезање стране бедра у равнотежи седења. Овај положај вам омогућава да развијете зглобове кука, проширите бочну и задњу површину бутина, припремајући тело да ради у Паривритта Урдхва Иога Дандасан.
  • Уђите у Ардху Пурвоттанасана, подигните десну ногу и поставите десну ногу на бутну леву ногу ближе колену. Спустите карлицу на под.
  • Повуците ноге до себе, зграбите леву ногу и фиксирајте положај. Треба да осетите рад у десном зглобу кука. Ако постоји непријатан осећај у колену, не повлачите леву ногу до себе, ставите је на под и померите је од себе док не ослабе осећаји у десном колену. Поновите на другој нози.
 4. Паривритта Урдхва Иога Дандасана Ситтинг.
  • Са претходне позиције, спустите стопало десне ноге до пода, ставите десну руку на под иза леђа, удишите и истегните према горе и док уздисете, уђите у завој. Левом руком додирните десну ногу ван ноге, а левим стопалом лезите на левом рамену. Ова позиција је у суштини Паривритта Урдхва Иога Дандасана у другој равни и омогућава телу да разуме принцип рада.
 5. Акарна Дханурасана. Ова позиција вам омогућава да развијете зглобове, формирате способност за одржавање равнотеже, што је неопходно за развој Паривритт Урдхва Иога Дандасана.
  • Седи у Дандасани. Стисните палац левог стопала између палца, индекса и средњих прстију леве руке. Савијте леву руку на лакту, а ногу на колену и откидајте лево стопало од пода. Понесите леву ногу до себе, што ближе пети до леве пазуха. У исто време, извадите леву руку из рамена. Останите у том положају 15 до 20 секунди. Удахните нормалан ритам. Ово је прва акција. Поновите на другој страни.
Пимпирајте своје тело са Олиа Маркуез.

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: алекзандрапетерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send