Почетна иога пракса

8 позира за лечење пацијентовог ега

Ако је его почео да боли - урадите ову праксу са намером да је лечите, стрпљиво и упорно.

Страствена изградња комплексних асана, проучавање најсуптилнијих реакција вашег тела, дубоко урањање у себе, преданост учитељу, посета светим местима - све то нема смисла ако заборавите на потребу да понизите его. Урадите ову праксу са намером да лечите его, стрпљиво и упорно. Ако је асана сувише компликована за вас, прескочите је. Препоручује се да се ова секвенца изводи свакодневно током 40 дана.

  1. Пасцхимоттанасана. Седите у Дандасани - особље. Спустите чело на ноге. Са сваким издисањем, медитирајте о томе како его пролази кроз чело до земље. Устајте без отварања очију и оставите его на поду. 10 минута.
  2. Јану схирсхасана. Савијте десну ногу и изведите позу десно, посматрајући где се у вашем телу јавља нелагодност. Растопите их са сваким дахом. Попните се и изведите позу у другом смјеру, 10 минута.
  3. Ардха Бандха Падма Пасцхимоттанасана. Ставите десну ногу у позу Лотуса и ухватите десни прст десне ноге. Издисањем, без отварања очију, спустите чело на десну потколеницу. Пратите своја унутрашња осећања, приметите како его губи своју активност. 10 минута.
  4. Бандха падмасана. У положају лотоса, прекрижите руке иза леђа и зграбите ноге. Бенд форвард. Размишљајте о томе како се ваш его, затворен, помирује и раствара негде у вама. После 10 минута, промените крстасте ноге и држање. Поново изведите асана-медитацију. Ако не изводите Падмасану са повјерењем, то ће бити сигурније и исправније да то учините у Сукхасани. Само 20 минута.
  5. Пиндасана ин Саламба Схирсхасана. Стани у Схирсхасани без отварања очију. Ноге су испреплетене у Падмасани. Спустите кољена на под. Посматрајте где у мозгу остаје перцепција "ја" и са издисањем је раствара.
  6. Пиндасана у Саламба Сарвангасана. Поновите претходну позу на постољу на раменима. Веома је важно у овој позицији да не измишљате нешто своје. Изађите из позе, промените криж и поново уђите у асану. 10 минута.
  7. Сету Бандха Сарвангасана. Повуците ноге до Сарвангасане. Сакупите остатке ега и, уз издисај, спустите стопала на поду иза леђа. Останите тако чак и 10 минута, гледајући како вам его избија из мозга и срца. Да бисте јој помогли да се смири, можете додати кашњење након пуног издисаја.
  8. Сханмукхи мудра у падмасани. Седите у лотос. Покријте све рупе на глави прстима - уши, очи, нос, углови уста. Ако его неко време може да ћути, пази на тишину у себи. Ако више нисте у стању да седите, на крају комплекса дозвољено вам је да лежите на својој страни, склупчане, тако да се остаци ега могу удобно смјестити у удобан положај.
Фото: акуданиога11 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...