Почетна иога пракса

Како охладити тијело у врућини уз помоћ јоге

Pin
Send
Share
Send
Send


Асане, технике медитације и дисања лакше толеришу високе температуре.

Сезона фестивала јоге на отвореном је још увијек на врхунцу. Класе под летњим сунцем имају много потенцијала, али ако морате да радите у врелим вежбама, ризикујете да се прегрејете. Да бисте то избегли, користите 5 једноставних техника.

  1. Удахните уста. Када следећи пут будете чекали аутобус или у било које време, када се појави неколико слободних минута, урадите Ситали пранајама: исплазите језик и увуците га у тубу. Удахните кроз уста, задржите дах и полако издахните кроз нос. Поновите 5-10 пута. Па, постало је хладније, можете пити не само воду, већ и ваздух, укључујући пранајаму у вашој Ситкари пракси. Лагано отворите уста, језик за зубима. Полако удахните кроз отвор између горњих и доњих зуба, омогућујући ваздуху да опере језик док подижете браду према горе. На крају удисања, затворите уста и издахните кроз нос, полако спуштајући браду. Урадите то 5-10 пута. Ситкари понекад заиста помаже да утажите жеђ. Ова пранајама такође помаже да се охлади тело. Одрицање од одговорности: Ситкари није алтернатива води или другим течностима. Пијте више!
  2. Попиј још ваздуха. Можете пити не само воду, већ и ваздух, тако што ћете укључити Ситкари Пранаиаму у вашу праксу. Лагано отворите уста, језик за зубима. Полако удахните кроз отвор између горњих и доњих зуба, омогућујући ваздуху да опере језик док подижете браду према горе. На крају удисања, затворите уста и издахните кроз нос, полако спуштајући браду. Урадите то 5-10 пута. Ситкари понекад заиста помаже да утажите жеђ. Ова пранајама такође помаже да се охлади тело. Одрицање од одговорности: Ситкари није алтернатива води или другим течностима. Пијте више!
  3. Смирите своје живце. Када је вани вруће, често губимо живце и лако се умарамо. Цхандра Бхедана Пранаиама ће помоћи да се смири. У Цхандра Бхедана Пранаиама, сви удиси се изводе кроз лијеву ноздрву, а издисања кроз десну ноздрву. Поновите 5-10 пута. Ноздрве треба да буду затворене палацем и прстеном десне руке. Цхандра Бхедан активира Ида - лијеви енергетски канал. По завршетку пранајаме, идите у Схавасану. И она ће се опустити и освежити
  4. Вежбајте полако. Дхрувасана, Ардха Кати Цхакрасана, Марјариасана, Баддха Конасана, Вајрасана, Схасханкасана, Цхакрасана, Уттана Падасана, Схавасана - положаји који се изводе њежно и медитативно, и Иога Нидра уравнотежују тијело и ум и корисни су у било које доба године. Схавасана и медитација су посебно корисни за љети. Најбоље вријеме за практицирање јоге у љетним мјесецима је рано ујутро или касно увече. Људи као што је питта треба да избегавају брз темпо праксе. Ако је температура веома висока, боље је да не радите Капалабхати и Агнисара крииа - праксе загревања дисања.
  5. Лези у шавасану. Желите да се опустите након дугог радног дана? Лезите у Схавасани поред зида - ваша стопала треба да је додирну. Подигните ноге и ослоните ноге о зид. Држите позу минут или два, спустите ноге и опустите се у Схавасани. Видећете да је ова асана освежавајућа и подмлађујућа. У топлини срца пумпа више крви, и овај положај му помаже, враћа више крви. Опрез: овај став није за људе са високим крвним притиском и проблемима са леђима. Једноставна алтернатива је да се направи гомила јастука и ставе на њих ноге.
Фото: кцонкс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send