Почетна иога пракса

Како практицирати љубав према тепиху: 5 савјета

Ових 5 савјета ће вам помоћи да више волите себе, радећи вашу кућну праксу.

Многи људи пате од негативне перцепције о себи. Чак и ако постоји стална и охрабрујућа пракса јоге, негативне изјаве о себи, несигурност и стална поређења вас са другима могу уништити живот било коме.

Ових 5 савјета ће вам помоћи да више волите себе, радећи вашу кућну праксу.

  1. Поставите своју намеру, али будите свесни своје вредности управо сада. Многи од нас желе почети јести више поврћа, пронаћи равнотежу између посла и приватног живота, искористити наше вријеме продуктивније, изгубити тежину, устати раније и тако даље. Препознајте своју жељу да тежите већој хармонији у животу и поставите намјере, али истовремено препознајете да сте већ лијепи, способни, талентирани - и то је довољно. Постоје дани када је истину тешко прихватити као што је - али важно је наставити покушавати.
  2. Сазнајте које модификације асана одговарају вама лично - и знајте да их увек можете користити. Постоји мишљење да практиканти треба да “гурну” своје тело у одређени облик - и да то значи “практиковање” јоге. Међутим, ово је далеко од праве дефиниције јоге. Ваше тело вам прича причу и има довољно интелигенције да вам помогне да уђете у позицију у којој ћете бити добри и која ће задовољити ваше потребе. Понекад ћете морати да направите варијацију позе, или чак промените позу, да би она постала приступачна, корисна и пријатна.
  3. Не плашите се свог тела. Немојте се плашити да физички промените и продубите положај - или, обратно, да направите мање напредну верзију, или да потпуно напустите позицију. То значи да се морате кретати - то јест, стално се укључити у дијалог са вашим мишићима, лигаментима, костима и зглобовима. Упознајте своје тело, упознајте га боље - и блиско с њим.
  4. Изразите захвалност кроз позитивне изјаве о себи. Претворите свој отирач у сигурну зону испуњену позитивним мислима о себи и сталним подсјетницима на снагу властитог даха, тијела и духа. Користите оне моменте када је физички тешко, као прилику да осетите сву снагу и лепоту свог тела и све његове могућности.
  5. Пре него што почнете са медитацијом, ментално скенирајте своје тело и пошаљите позитивне афирмације свим деловима. Увек завршите праксу изражавајући захвалност себи.
Фото: цоллеенсаидман / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...