Почетна иога пракса

Како пранајама мења животе: 5 главних ефеката

Pin
Send
Share
Send
Send


Зашто је вредно радити свакодневну праксу пранајаме.

Свами Шивананда тврди да "ниједна болест не може бити излијечена методама јоге без пранајаме. Доиста, асане и мудре су чудесне и, хвалећи их на сваки начин, аутори класичних расправа нису много грешили против истине, али само пранајама је способна да им да моћ". Овде мастер наводи предности пранајаме за оне који се побољшавају у овој пракси:

  1. Савршенство у пранајами постиже се ослобађањем од потребе да се спава пуно, испуштање из тела постаје мање, и неће бити штете њему, без обзира колико хране је он или прогутао, или није било довољно да се једе или не једе ништа.
  2. Истини се открива јогију у свим његовим очигледностима, болести и боли га остављају, са њима нестаје бол и сваки узрок.
  3. Никада у телу јогија не постоји знојни зној, ни размажено дисање, ни отровна пљувачка, и црви не могу наћи заклон у њему.
  4. Ни Капха, ни Питта, ни Вата никада неће изаћи из контроле у ​​телу јогија који је овладао уметношћу пранајаме. Због тога може безболно занемарити постојаност у исхрани и одмору.
  5. Гријеси и нечистоће ума изгарају, као што вата нестаје у врелом пламену. Тако јогин налази слободу од окова зла. Наставак праксе пранајаме је ослобођење од окова добра.
Запамтите да је пракса пранајаме без наставника могућа само када се обављају најједноставније вежбе. Препоручује се да почнете са вежбањем дисања код Надие Сходхани Пранаиама. Како се припремити за пранајаму, можете прочитати овдје

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send