Почетна иога пракса

Идеалан комплекс за пролеће: 7 асана за реновирање

Pin
Send
Share
Send
Send


Редовно вежбајте ове асане и осећате се лако, слободно и обновљиво.

Желите да се осећате делом универзума, да осетите интеракцију свега и свакога, да развијете осећај свести? Ова секвенца је креирана посебно за ову сврху. Током извођења ових асана, у телу се одвија активна циркулација енергије, уклањају се ментални блокови, прана тече слободно. Вежбајте их редовно и осећате лакоћу, ослобађање и обнављање.

  1. Ањанеасана. Искорачите десним стопалом, поставите лево колено на под, иза карлице. Ставите дланове на предње колено. Одмакните стомак од предњег бутина и вратите рамена назад. Њишите се лагано напријед-назад.
  2. Адхо Мукха Схванасана. Устани на све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле.
  3. Парсхва Тадасана. Подижемо се и ставимо стопала, гурамо ноге са пода, увијајући репну кост, увијајући руке и гурамо равне руке уз косу. Важно је да непрекидно стварамо импулс нагоре преко целог тела и строго је у равни која је окомита на под (као да сте наслоњени на зид). Поновите на две стране.
  4. Триконасана. Ставите руке на под, откопчајте десну ногу и ставите десну руку на потколеницу. Повуците леву руку и повуците је горе. Центар тела је јак, протеже се кроз све четири удове и круну главе.
  5. Дханурасана. Лези на стомак. Удахните, зграбите зглобове и отворите груди. Ако имате осјећај да сте превише напети доњи дио леђа, не подижите ноге тако високо. Затегните ноге ако осећате нелагодност у коленима. Излазите из ове позе полако и пажљиво.
  6. Баддха конасана. Савијте кољена и повежите табане. Доведите ноге што ближе карлици. Опустите ноге, можете раширити пете и окретати ноге стопалима према плафону. Повуците тело и отворите груди.
  7. Супта Баддха Конасана. Лезите опуштено на поду, стопала заједно, колена показујући у страну. Извршите неколико циклуса дисања.
Фото: талиа_сутра / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send