Почетна иога пракса

Како се придржавати режима обуке: грешке које правимо

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежбајте понашање које вам омогућава да добијете оно што желите.

Покушавајући да стекнемо навику редовног тренирања, често правимо грешке које нас спречавају да остваримо наше добре намере:

1. Ми се фокусирамо само на снагу воље.

Моћ воље има свој ритам: има своје успоне и падове - и ако се пречесто користи, исцрпљује се. Надајући се за моћ воље може бити корисна када тек почињете да пратите програм обуке, али размишљање да ћете моћи да “напустите” само вољу је грешка. Када развијате свој план, не заборавите како ћете подржати себе, како мотивисати и охрабрити у временима када снага воље није довољна. На пример, можете се сложити да тренирате заједно са пријатељем или са тренером - то ће вас више мотивисати. Можете унапријед замислити одговоре на питање: "Какав ће бити мој план у оне дане када ћу се невољко ангажовати?" Снага воље неће бити константно јака - и боље је за њу припремити се.

2. Превише смо поставили траку.

Сигуран начин да се почнете замјерити себи и окривљавате лијеност и недостатак воље (о снази воље, види точку 1), осјећај слабости и одустајања чак и прије него што почнете.

Када је мотивација ниска, сама идеја сваког сата тренинга може изгледати застрашујуће. Шта је решење? Учините ваш задатак тако лаким да вам чак и не треба мотивација. На пример, почните са 5-минутним тренингом или са једним пусх-упом - шта год можете да урадите сада, без титанског напора.

3. Ми не узимамо у обзир нашу околину.

Мијењајући навике, морамо јасно разумјети како ваша околина - ваша околина, људи, чак и ваш властити став - обликују наше понашање. Можете привући ову силу на своју страну, окружујући се људима, објектима и мислима који вас инспиришу. Уз такву подршку постоји већа вјероватноћа да ће доћи до промјена - и да ће бити дугорочне.

Суочавање са старим навикама и обрасцима понашања може бити веома тешко и обесхрабрујуће. Много је лакше фокусирати се на оно што желите - а не на оно што НЕ желите. Дакле, прелазите са избегавања на акцију. Старије нежељене навике имају већу вјероватноћу да се одбију ако их замијене нове навике и ново понашање.

На пример, када помислите "Више не желим да будем лењи", запитајте се "Ако не лењате, какву особу желим да будем?" Усредсредите се на жељено, а затим разрадите понашање које ће му омогућити да дође.

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send