Почетна иога пракса

Припрема за Васисхтхасан: низ од 10 поза

Pin
Send
Share
Send
Send


31. мај 2017. 9081 0

Џон Пријатељ, оснивач Анусаре јоге, верује да при извођењу асане није само идеалан облик држања и терапеутски ефекат који је важан. Такође је изузетно важан њен унутрашњи садржај - кретање енергије. Зато се практиканти Анусаре јоге труде да изједначе тело у асани, а поред тога уче да контролишу мишићну енергију (усмеравају мишиће ка костима) и органску енергију (да дистрибуирају енергију споља).

Попуњавањем секвенце описане у овом чланку, припремићете се за Васисхтхасану (позу посвећену мудраци Васисхтха) - асани, која у исто време комбинује равнотежу руку и отклон. Такође ће вам помоћи да овладате управљањем двема врстама енергије. Али пре него што себи подредите суптилну материју, неопходно је да схватите и научите да укључите мишиће у рад. Како јачају, проток енергије ће се повећавати, отварајући нове могућности за ваше тело.

Немојте очајавати ако Васисхтасан пропадне први пут. Ово тешко држање захтева толеранцију и самоконтролу - особине које је Васисхтха у потпуности поседовала. Варијација асане ће вам помоћи да осетите укус слободе - осећања која ће вас испунити, морате само да пробудите енергију у телу.

1. Адхо Мукха Схванасана - Дог Сноут Довн

Устани на све четири. Проширите прсте и чврсто притисните дланове на под. Са удисањем, продужите стране тела, и уз издах, опустите горњи део леђа. Пустите да се подручје срца спусти, а кичма се продужи док подижете карлицу и изравнате ноге. Подигните бедрене кости до плафона и усмерите кост до пете.

2. Бхујангасана - Кобра Посе

Лезите на стомак, дланове притискајте на под на нивоу груди. Омотајте кукове према унутра и чврсто притисните прсте и прсте на под. Приликом удисања, продужите стране, док издишете, усмјерите репну кост према доље. Повуците доње делове лопатица ка унутра, али не смањујте лопатице до кичме. Нека се горњи део леђа прошири. Гурните дланове са пода и савијте се, усмеравајући грудну кост према небу.

3. Вриксхасана - позирање стабла

Од Тадасане (држање планине) савијте леву ногу на колену и притисните леву ногу на унутрашњу страну десног бутина. Истовремено се одуприте бедру, усмјеравајући га према стопалу. Подигните лукове стопала, омотајте десну бутину унутра и померите лево колено назад. Спустите репну кост. Постигавши стабилност у пози, протегните руке према стропу и погледајте горе, отварајући своје срце према небу.

4. Вирабхадрасана ИИИ - Поза Варриор ИИИ

Развијте ноге око једног метра и окрените се удесно. Ставите у рад мишићну енергију - она ​​ће помоћи у стварању темеља позиције. Усмерите репну кост ка унутра, па лагано повуците доњи абдомен. Лагано савијте десно колено и нагните се напред, концентришући се на унутрашњу снагу и смиреност. Подигните у пози, испруживши леву ногу паралелно са подом. Омотајте оба кука према унутра, повлачећи спољне стране карлице. Држите позу за 5 циклуса дисања.

5. Ардха Цхандрасана - Посе Цресцент

Са раширеним ногама, окрените десну ногу ка споља, и лагано умотајте леву ногу унутра. Савијте десну ногу на колену тако да бутина и потколеница формирају прави угао. Спустите прсте десне руке на под око 30 цм од прстију десне ноге, палца руке у складу са малим прстом стопала. Повуците леву ногу удесно. Усмерите репну кост и десну задњицу тако да доњи абдомен буде мало укључен. Исправите десну ногу док повлачите леву ногу паралелно са подом. Осјетите стабилност, повежите органску енергију да се потпуно отвори, повлачећи ноге и руке до врхова прстију од срчаног центра.

6. Уттхита Хаста Падангусхтхасана ИИ - Поза палца ногу Стајао ИИ

Из Тадасане подигните лево колено до груди. Лијевом руком ухватите вањски руб стопала. Нацртајте мишиће, усмеравајући их ка костима. Када сте ухватили равнотежу, испружите леву ногу у страну. Ако мишићи ногу нису довољно еластични, ставите појас преко стопала. Омотајте леву бутину унутра. Дишите тихо: фокусирање на удисање и издисање помаже да се постигне стабилност у пози.

7. Парсхвоттанасана - Посе Интенсе Сиде Ектенсионс

Из Тадасане, корак напријед са десним стопалом отприлике 120 цм. Усмјерите репну кост доље и трбух према горе. Продужите стране и увуците доње делове лопатица. Издахни, нагни се напред.

8. Гарудасана - Еагле Посе

Из Тадасане савијте кољена, откините лево од пода и запетите десно. Активно притисните ноге заједно: ова акција ће масирати мишиће ногу и побољшати циркулацију крви. Окрените руке: десни лакат преко леве, дланови савијени заједно. Држите руке заједно тако чврсто као ноге.

9. Варијација Васисхтхасана - Поза посвећена Васисхтха (варијација)

Од пса Њушка Довезите тежину на десну длан и откопчајте десну ногу, стављајући је на спољну ивицу. Пребаците леву ногу удесно, савијте се у колену и спустите ножне прсте. Издисати и држати десну ногу равно, извадити тело са пода. Користите снагу ногу и задњице да подигнете куку и карлицу што је више могуће. Баците главу, испружите леву руку, откривајући подручје срца.

10. Васисхтхасана - Поза посвећена Васисхтха

Из Псећег лица, пребаците тежину на десну руку, ставите десну ногу и поставите је на спољну ивицу. Савијте лево колено као у Вриксхасани и зграбите спољашњу ивицу стопала. Притиснути десни длан на под, не спуштати карлицу. Повуци леву ногу. Повуците лопатицу према унутра. Спустите ребро на плафон и погледајте стопало.

Фото: кристинасханти / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send