Почетна иога пракса

Како се придржавати режима обуке: грешке које правимо (2. део)

Свест о уобичајеним грешкама ће вам помоћи да лако и радосно унесете спорт и фитнес у ваш живот.

Покушавајући да стекнемо навику редовног вежбања, често правимо грешке које нас спречавају да применимо наше добре намере:

1. Сматрамо да информације аутоматски воде до акције.

Прочитали смо све потребне књиге, пратили блогове и знамо све разлоге зашто су нам физичке активности и здраве навике корисне. Сви знамо да бисмо требали јести здраву храну и тренирати, зашто онда то не урадимо сви? Зашто, упркос свим информацијама, многи од нас почињу да се саботирају и одустају чак и прије него што почну? Зато што су сви ми подложни ефектима емоција, а рационалност може да функционише само за неко време. Када нешто угрожава наш укус живота - чак и када је ово „нешто“ добро за нас - имамо природну тенденцију да се одупремо и останемо у зони удобности. Дакле, одредите која конкретна зона удобности омета ваше циљеве у фитнесу и одлучите да одустанете. Можеш!

2. Постављамо апстрактне циљеве.

Многи од нас почињу са веома нејасним циљем "добијања форме". Али шта то тачно значи, како се то ради и како се то ради сваки дан?

Ако не можете да обришете овај посао са дневне листе сваког дана, то значи да нема места у вашем дневнику. Уместо тога, јасно дефинишите своје циљеве и направите листу малих, али специфичних случајева - на пример, „шетња 15 минута сваки дан“ или „урадите 10 чучњева пре доручка“.

3. Размишљамо о далекој будућности.

Замислите да волите кафу и речено вам је да престанете да га пијете до краја живота. Сада замислите да вас замолите да одустанете на један дан. Осетите разлику? Друга опција је боља, зар не?

Исти принцип важи и за све измене које желите да извршите. Поставите мали временски оквир (на примјер, данас) и поставите реалне задатке који вас не ужасавају. Радите данас и то је то. И размисли сутра сутра.

4. Сматрамо да је то претешко.

У принципу, ако сматрате да је проналажење времена за спорт нереално тешко, ако идете на тренинг као шут, ако плачете свим својим пријатељима о томе колико је тешко, онда ће спорт вероватно изгледати као казна за вас.

Можете се запитати: "Да ли је заиста тако тешко и застрашујуће?" Можда ћете се изненадити колико је лако отјерати те мисли од себе.

Позитиван став, свест о уобичајеним грешкама и опасностима и коришћење поменутих алата помоћи ће вам да лако и радосно унесете спорт и фитнес у ваш живот.

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Октобар 2019).

Загрузка...