ВРСТЕ АСАНА

Сукхасана

Удобно држање.

Техника:

  1. Пресавијте једно или два покривача тако да чине висину од 15 цм.
  2. Седите на његову ивицу и испружите ноге испред себе до Дандасане (држање штаба).
  3. Савијте ноге на коленима и увијте потколенице тако да је лијево испод десног. У овом случају десно стопало се налази испод лијевог кољена, а лијево - испод десног. Донесите ноге до карлице. Опустите стопала тако да спољне ивице лагано леже на поду, а унутрашњи лукови су тачно испод глежња супротне ноге. Исправан положај ногу у Сукасану се одређује једноставно: ноге морају да формирају троугао, чије стране су бокови и уврнуте потколенице. Немојте бркати ову позу са другом класичном асаном, у којој су глежњеви што ближе ишијатичним костима. У Сукхасани треба да постоји простор између стопала и карлице.
  4. Држите карлицу у релативно неутралном положају. Како то постићи? Притискајте руке на под са обе стране карлице и лагано откините исхијалне кости из носача.
  5. Држите ову позицију неколико циклуса дисања, чинећи тешке кости бедра, а затим лагано спустите исхијалне кости на носач.
  6. Покушајте да уравнотежите положај стидне кости и репне кости тако да буду на једнакој удаљености од пода.
  7. Ставите руке на кукове са длановима према горе или их спустите на колена са длановима надоле.
  8. Продужите репну косу тако што ћете је усмјерити према поду, увући лопатице, али не савијајте доњи део леђа и гурните предња доња ребра напред.
  9. У том положају можете да седите било који број, али не заборавите да промените положај ногу.

Погледајте видео: Азбука Иоги Урок 2 - Сукхасана (Фебруар 2020).

Загрузка...