Почетна иога пракса

Како вас карактерише ваша омиљена асана?

Pin
Send
Share
Send
Send


Наше омиљене асане могу пуно рећи о нама.

Свака асана има своје контраиндикације, корисна својства и карактеристике. Логично је да наше вољене и омражене асане могу пуно рећи о нама. Изаберите једну од ових шест: Адхо Мукха Схванасана, Схирсхасана, Пасцхимоттанасана, Усхтрасана, Вирабхадрасана ИИ, Схавасана. Коју посебно волите? Изабрао? Онда погледамо резултате.

Пас лицем према доле

Почнимо од најпознатије асане у јоги. Комбинира све у себи: истезање, компоненту снаге и инверзију, и одмор, овдје се растеже леђа, руке и ноге постају јаче, крв тече у главу. Ако вам се свиђа ова асана, онда сте свестрана особа која може радити неколико ствари одједном. Волите да радите, цените сваки секунд свог времена, настојите да га живите што је могуће потпуније и живље. Истовремено се трудите да се не изгубите у лудом ритму живота, да приметите лепоту око себе, да слушате своје потребе, да покажете саосећање према другима.

Хеадстанд

Није ни за шта Схирсхасана сматрана краљицом свих асана: листа њених корисних својстава је готово бескрајна. Она јача тело, развија равнотежу и снагу воље. Ако изаберете ову асану, онда тачно знате шта желите од живота. Циљ вашег живота је континуирани развој. Не престајеш на пола пута, ниси задовољан малим, не подлежеш препрекама. Концентрација и издржљивост су квалитете својствене вама. Али ви нисте један од оних тврдоглавих људи који постају затвореници своје моћи. Можете гледати на ствари из необичног угла и донијети неочекивану одлуку, слушати мудре савјете. И радите одличан посао са стресним ситуацијама.

Нагињање на ноге од сједења

Наизглед једноставан став се испоставља веома тешким: захтева флексибилност ложа и кичме. Ако волите ову асану, можете рећи да сте мирна, уравнотежена особа. Људи су привучени вама, јер их, као покривач, окружите својом бригом и љубављу. Нисте навикнути да наставите, ваше тактике су флексибилније и мудрије. Можете се предати, али не пропустите вашу. Боље је за ваше супарнике да не губе будност, јер иза ваше мекане природе постоји лавовски део упорности и марљивости, и управо те особине вам омогућавају да развијате и остварујете свој циљ.

Цамел Посе

Усхтрасана - корито које отвара срце. Волите ову асану - то значи да љубав, наклоност и нежност не држите. Способни сте за велика дјела и дубока осјећања. Осећате људе и дајете им топлину која им је потребна. Можете вјеровати, не бојати се боли, другима усадити вјеру у добро и љубав. Ти си један од оних људи који овај свијет чине бољим. Волите да комуницирате са различитим људима, имате лако, весело расположење, лако изражавате емоције и не стидите се око њих. Ви сте дефинитивно складна особа, добро, или на путу до ове величанствене државе.

Друга поза ратника

Име ове асане говори сама за себе. Ви сте мирољубиви ратник, човек за кога воља, издржљивост и напоран рад нису празне речи. Чврсто сте на овој земљи, а не навикли да лутате у облацима, јасно знате шта желите и узмите. Људе привлачи ваше самопоуздање, које нема никакве везе са ароганцијом или нарцизмом. Знате како да обуздате свој его, како да се носите са тешким ситуацијама, увек се можете ослонити на вас

Савасана

Можда Савасана није најспектакуларнија асана, али је дефинитивно једна од најтежих. Не може свако да обузда свој ум (и не заспи у лежећем положају и не хрче на општу класу). Не волите постуринг, ви сте човек од акције, погледајте корен, цените људе за њихове поступке, а не за њихове речи. Тешко је преварити или преварити, можеш избацити људе и знати како да се уздигнеш изнад ситуације и размислиш о томе. Волите да пратите унутрашње процесе у телу, да осетите различите енергије, да радите са суптилним телом. И не бојите се гледати у очи својих страхова.

Фото: никкисхарп / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send