Почетна иога пракса

Комплексне асане за лепоту и инспирацију

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежбајте овај комплекс ако желите да живите складније и радосније.

Потребна нам је инспирација не само за писање романа или уља на платну. Инспирација је потребна да би се живјело. Фулл бреастс. Без обзира на остало. Срећно и радосно. Покупили смо асане, које ће вам помоћи да прилагодите проток енергије, напуните се енергијом и погледате свет јасним очима.

Седите у удобан положај, затворите очи, прилагодите дисање, учините га глатким и меким. Размислите о томе како желите да живите и осећате кога желите да видите. Покушајте да у себи осетите извор радости, хармоније, да осетите да већ можете бити срећни ако одлучите о томе. Затим уклоните све мисли из главе, пронађите тишину и глатко почните изводити асане.

  1. Уттанасана. Устаните усправно, ноге заједно, ноге незграпне. Са сувим псом, ставите стомак на бокове (савијте их на коленима, ако немате довољно стрија). Пренесите тежину на своје прсте више.
  2. Долпхин поза. Изађите из шипке на подлактицама. Пажљиво почните прилазити ногама према рукама. Не гурајте врат у рамена. Пребаците тежину наопако на руке и погледајте стопало.
  3. Баласана. Повежите своје велике прсте, допуштајући вашим кољенима да се мало распрше по странама и благо спустите бокове на ноге, истежући руке према напријед. Направите додатни простор стављајући иога циглу или увијену деку испод чела. Затворите очи и дубоко удахните.
  4. Бхарадвајасана ИИ. Савијте десну ногу на колену и поставите ногу на лево бедро. Ставите лево стопало у Вирасану. Окрените и потражите десно раме (а затим - за лево). Држи се у пози, диши. Направи на другу страну.
  5. Саламба Сарвангасана. Лезите на леђа. На издисају, одвојите карлицу од пода и подигните колена према лицу. Док удишете, усмјерите кољена према стропу, спуштањем пета на стражњицу и поравнавањем кукова у линији с тијелом. Исправите колена, уперивши пете у плафон. Када је задња површина ногу потпуно извучена, гурните јастучиће испод великих прстију тако да је унутрашња површина ногу нешто дужа од спољашње.
  6. Сету Бандха Сарвангасана. Уваљајте се на леђа, савијте колена и приближите своје пете ближе вашим бедрима. Притисните ноге у простирку и подигните карлицу. Рамена леже искључиво на тепиху. Ставите прсте у браву испод карлице. Затегните кукове, проширите кост до колена и држите браду даље од груди.

За комплетирање комплекса лезите у Схавасани 5-10 минута.

Фото: алексиц_твинс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send