Почетна иога пракса

Како отворити кукове: комплекс од 11 асана

Pin
Send
Share
Send
Send


Овај комплекс ће учинити флексибилним не само кукове, већ и ваш карактер.

Учитељи јоге често кажу да су бедра одраз нашег емоционалног стања. Шта то значи? Каљени зглобови кука указују на то да је особа депресивна, да има потешкоћа у комуникацији и проблеме с повјерењем. Наравно, ова изјава није доказана научно, али ви сами можете провести малу истрагу и питати своје пријатеље у стању стреса о томе како раде са унутрашњом површином кукова.

Ако имате проблема са социјализацијом, стално доживљавате негативност и сумњу у себе - отворите кукове! Овај комплекс ће вам помоћи.

 1. Ека Пада Адхо Мукха Схванасана. Излазите из пса лицем надоле. Подигни десну пету, прсти на себи. Покушајте да не отварате кукове.
 2. Ека Пада Адхо Мукха Схванасана. Без напуштања претходне асане, савијте десну ногу у колену да растегнете спољну површину бутине.
 3. Ардха Хануманасана. Стани у Планцку. Искорачите левим стопалом, савијте колено под углом од 90 степени. Десна нога је апсолутно равна.
 4. Ањанеасана. Устани право. Искорачите десним стопалом и спустите колено левим коленом на поду. Уклоните карлицу тако да буде паралелна са подом. Држите колено под углом од 90 степени. Држите кичму равно, руке равно горе, отворите подручје груди.
 5. Уттхан Пристхасана. Без напуштања претходног положаја, положите дланове на под на унутрашњем делу десног колена. Нахраните тело напред и лагано просијајте карлицу. Отргните колено од пода.
 6. Паривритта Уттхан Присхтхасана. Ударите левом ногом, десну пету на поду. Почните да окрећете тело лево, преносећи тежину на спољашњу ивицу стопала. У исто време, карлица и даље изгледа равно. Левом руком зграбите десну ногу. Прошири груди до плафона, погледај горе.
 7. Адхо Мукха Схванасана. Устани на све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле.
 8. Ека Пада Рајапотасана. Стани на све четири: дланови испод рамена, колена - испод бокова. Гурните десно колено напријед тако да додирне десни зглоб. Побрините се да се десно бедро налази стриктно паралелно са рубовима тепиха. Полако помакните десно теле мало улијево док нога није точно испод лијеве стране здјелице. Сада повуците леву ногу назад. Усмерите карлицу на под. Побрините се да не падне на задњицу и погледа равно.
 9. Ека Пада Рајапотасана (варијација). Без напуштања претходне асане, савијте леву ногу на колену, зграбите прсте дланом. Подигните десну руку и извуците је до плафона.
 10. Агнистамбхасана. Седи на задњицу. Спојите стопало заједно. Пренесите десно стопало или глежањ на лево колено и максимизирајте стопало. Почните полако да се нагињете напред, истежући кичму и притискајући исхијалне кости на ослонац.
 11. Баддха конасана. Савијте кољена и повежите табане. Доведите ноге што ближе карлици. Опустите ноге, можете раширити пете и окретати ноге стопалима према плафону. Повуците тело и отворите груди.
Превише зглобови кука? Курс Татјане Илларионове помоћи ће да се тело брзо припреми за напредне асане.

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: вањалина / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send