Почетна иога пракса

Комплексне асане за испуњење жеља

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако имате жељу чије испуњење захтева дисциплину и рад, вежбајте ову секвенцу.

Искрено говорећи, не ради се о магичном комплексу, који ради на принципу магичног штапа, већ о асанама, које помажу нашој намјери да стекну упориште, да развију снагу воље и дођу до краја у нашим плановима. Ако имате одређену жељу, чије извршење захтева дисциплину и рад, вежбајте ову секвенцу. Непосредно пре почетка праксе, не заборавите да формулишете тачно шта желите и до ког времена.

  1. Адхо Мукха Схванасана. Од Позе детета удишите, пређите на све четири. Док издишете, савијте прсте испод себе и гурајте се назад у Дог Поза са лицем према доле. Ако је ово нова поза за вас, савијте колена дубоко и напорно радите да повучете карлицу, активно гурајући под са обе руке. Дишите дубоко и држите асану на 4-5 удисаја.
  2. Тадасана. Стојте заједно са стопалима или ширином рамена. Док удишете, испружите руке према небу, окрећући подлактицу према ван, још јаче. Док издахнете, склопите руке у Ањали Мудри на нивоу срца, заједно са длановима. Зауставите се на тренутак са затвореним очима, опустите рамена и дубоко удахните. Узми 4-5 удисаја или остани овде дуже.
  3. Уткатасана. Док сте у планинској пози, ставите јога циглу између бутина. Паралелне ноге, прсти напред. Стисните циглу и дубоко савијте колена, показујући задњицу, као да покушавате да седнете. Повуците потколеницу назад тако да колена буду изнад глежњева и наставите да стиснете циглу. Дишите дубоко 30 секунди, а затим се усправите да одморите у Тадасани. Поновите 1-2 пута.
  4. Прасарита Падоттанасана. Окрените лице до дуге ивице тепиха и раширите ноге широке, ноге паралелне са кратком ивицом. Стави руке на бокове. Док удишете, подигните груди и док издахнете, савијте се напред из карлице и спустите руке на под или цигле. Дишите дубоко 30 секунди, док удишете, вратите се на почетну позицију. Поновите 1-2 пута.
  5. Вирабхадрасана ИИ. Поставите се према дугачкој страни простирке. Испружите руке са стране, длановима надоле. Ширите ноге широким, око удаљености између зглобова, спољашња ивица стопала треба да буде паралелна са простирком. Окрените прсте десне ноге до кратке ивице тепиха и померите лево стопало мало ка унутра. Приликом удисања подигните груди. Док издишете, савијте десно колено, пазећи да је изнад вашег глежња. Стисните спољни део задњег стопала у под да добијете стабилност и покушајте да равномерно расподелите тежину између ногу. Узмите 4-5 удисаја у овој позицији, а затим промените страну.
  6. Триконасана. Од држања издуженог угла удишите, подигните и исправите предњу ногу. Док издишете, повуците леву руку горе. На следећем удисају, протегните руку преко главе, дланом према поду. Ставите десни лакат на десну бутину или спустите десну руку на иога циглу која се налази иза десног глежња. Држите груди отворене и слободне, ширећи кључну кост у страну. Узмите 4-5 удисаја и промените страну.
  7. Вриксхасана. Станите на предњој ивици тепиха, ноге заједно. Пренесите тежину на лево стопало. Ставите руке на десно колено, притисните га на груди, а затим ставите десну ногу на лево бутину - на ниво левог колена или испод. Пресавијте руке на нивоу срца. Покушајте да спустите десно бедро ниже, притискајући десни мали прст у леву бутину - то ће помоћи стабилизацији карлице. Ако се осећате самопоуздано, покушајте да испружите обе руке. Узмите 4-5 дубоких дугих удисаја, држите главу усправно. Промените стране.

Јога сет "Енергија"

Терапија оријентисана ка телу, технике снимања и медитација.

Фото: алиссаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send