Почетна иога пракса

Комплекс Кундалини јоге за просперитет

Pin
Send
Share
Send
Send


Субагх Крииа - комплекс за добробит и равнотежу моћи.

Кундалини јога је правац који чешће додирује тему благостања и просперитета. И не говоримо толико о материјалном богатству (мада ио њему), већ о стању пунине у свим животним аспектима, у којима срећа и обиља долазе природно и природно. Ако желите донијети успјех и просперитет у свој живот, слиједите Субагх Крииа.

Пракса се састоји од пет једноставних вежби, од којих свака треба да се изводи у истом временском периоду. Можете почети са 3 минута за сваку вежбу, али ако је све у вашем животу јако лоше и треба вам новац, посао, становање, и тако даље, радите то 11 минута. Препоручује се вежбање Субагх Крииу 40 дана, а за још трајније резултате - 90 или 120 дана.

Прије вјежбања, отворите простор пјевајући мантру три пута. Онг Намо Гуру Дев Намо. У закључку, пјевајте мантру три пута. Сат Нам (дуго сједио, кратко нас).

Варијанте оригиналне позиције за вежбање

ПОЛОВИ: једноставан став са прекрштеним ногама и равним леђима.
НА СТОЛИЦИ: стопала додирују под, глежањ и ноге нису прекрижени, леђа су равна и леже на наслону столице.

  1. Прва вежба. Само се ова вјежба Крииа може практицирати одвојено од њених других дијелова. Прва медитација комплекса је толико јака да је Иоги Бхајан понудио да то учини само 3 минута ако имате посао, а на дуже време - за незапослене. Руке савијене у лактовима, поставите испред себе на нивоу груди под углом од око 45 степени према поду. Повежите спољне стране индексних прстију тако да се палац леве руке налази испод палца десног. Усредсредите очи на врх носа. Изговорите Хар мантру, лагано затежући стомак иу ритму мантре, ударајте стране руку од базе малог прста до дна длана. Затим ударите са стране кажипрста. Промените две позиције у ритму мантре, око 1 ритам у секунди.
  2. Друга вежба. Раширите прсте, подигните руке под углом од највише 60 степени. Затворите очи и усмјерите очи према обрви. У ритму Хар-мантре (овде се мантра више не изговара, али слушајте снимак, на пример, у варијанти Тантрички Хар у извођењу Симран Каур) почињу да вам прекрсте руке преко главе. Промените позицију: прво лево напред, затим десно. Руке су све време јаке и равне, а прсти се шире.
  3. Трећа вежба. Иста позиција, али у исто време палац је веома чврсто стегнут унутар песнице. Руке су му такође испружене 60 степени изнад главе. Говорите снажно од пупка мантре Хар у ритму 1 понављања у секунди. У ритму мантре, направите мале обрнуте ротације рукама. Рука је равна, лактови нису савијени, правимо мале, али интензивне кругове читавом руком, настављајући да чврсто стиснемо палац у песницу. Нека се читава кичма тресу, а тело мало од тла због интензитета покрета.
  4. Четврта вежба. Са ватреним рукама у лактовима, положите дланове испред груди - десна иде горе, лева доле, затим лева горе, а десна доле. Истовремено са покретима руку, монотоно понављајте Хар Хареи Хари Вахе Гуру мантру (приближно један циклус мантре по једном потпуном покрету руку). Раздвојите време ове вежбе на 3 једнака сегмента. Говори прву трећину времена пуним гласом, друга трећина времена - шапатом, а трећа - звиждаљком.
  5. Пета, коначна, вежба. Престаните сједити, кичма равно. Преклопите руке као на фотографији - десно над левом. Лактови гледају са стране, подлактице паралелне са подом, дланови гледају надоле. Не држите се за руке и не подржавајте једни друге. Положај руку мора бити стабилан. Дишите што је могуће спорије док удишете. Покушајте да доведете дах у циклусе: удисање - 20 секунди, одлагање удисања - 20 секунди, издисај - 20 секунди. У почетку може бити тешко дисати 20 секунди, па дишите за 4, 8, 12 секунди - најважније је да удисање, одлагање и издисање буду једнаки у трајању.
Фото: цлаирефалцонер __ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send