Почетна иога пракса

Комплексан асан за јаку прешу и дубоко корито

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако желите да савладате асане са скретањем, прво морате радити на јачању штампе.

Није свима дата имплементација отклона. Штавише, уз неадекватну обуку и неправилну технику, можете добити веома озбиљну повреду. Ако желите да савладате асане са отклонима, прво морате да радите на јачању штампе - то ће смањити ризик од повреда. Нудимо вам комплекс који истовремено ради на флексибилности кичме и на снази штампе.

  1. Паривритта Уткатасана. Устани право. Док удишете, подигните руке изнад главе, док издишете, пребаците своју телесну тежину на пете и савијте колена. Требало би да имате осећај да сте чучали у ниској столици. Покушајте да држите колена на нивоу глежњева, а не на прстима. Што је мањи угао, то мишићи боље функционишу. Вратите кукове назад. Ако је могуће, спустите карлицу још ниже - то ће продубити увијање. Док издишете, спојите дланове у Ањали мудру испред ваших груди. Доведите кукове назад да продужите кичму. Док издишете, држите лијеви лакат на десном бедру што је ниже могуће и поново спојите дланове. Протегните дланове према пупку и мало гурните надлактицу како бисте проширили кључницу и увијали дубље у торакалној кичми.
  2. Ањанеасана. Устани право. Искорачите десним стопалом и спустите колено левим коленом на поду. Уклоните карлицу тако да буде паралелна са подом. Држите колено под углом од 90 степени. Држите кичму равно, руке равно горе, отворите подручје груди.
  3. Навасана. Седите на тепих са равним леђима, савијеним коленима, а пете су на поду. Ставите прсте на обе стране карлице и користите овај лагани додир као полазну тачку за подизање груди. На издисају, одвојите ноге од пода и испружите ноге напред под углом од 45-50 степени у односу на под. Испружите руке паралелно дуж кукова. Повуците грудну кост према плафону.
  4. Пурвоттанасана. Седите у Дандасани, назад равно, ноге испружене напред. Ставите дланове на под поред бутина. Окрените рамена и повуците лопатице рамена заједно и доле. Притисни прсте у тепих. Без померања дланова, покушајте да их извучете подједнако далеко од тела, подигните кукове, пете под коленима, или испружите ноге испред себе да бисте ушли у пуну позицију.

  5. Марицхиасана ИИИ. Седите са ногама испруженим испред себе, савијте десно колено тако да је нога на поду поред колена леве ноге. Извуците и ставите десну руку иза себе за подршку. На издисају, увијте и увијте леву руку иза десног колена, са њене спољашње стране.
  6. Усхтрасана. Стани на колена и испружи руке у страну. Наслони се и стави дланове на пете. Пренесите тежину на руке. Не бацајте врат прејако, требало би да буде продужетак ваше кичме. Испружи груди. Немојте дозволити неудобност у доњем делу леђа, јер би требало да се савије грудни кош.
  7. Пасцхимоттанасана. Седите, спустите ноге и исправите их. Одмакните дланове на поду и испружите краљежницу до максимума. Кроз стране, подигните руке да удишете према горе. Са издисањем, направите нагиб према ногама. Ако вам се протеже довољно, савијте ноге. Сваким дахом покушајте да се спустите ниже у падину. Покрет долази из трбуха, а не из главе или груди.
  8. Схалабхасана. Лези на стомак. Извуците ребро испод вас, продужите кичму. Стави руке у браву иза леђа. Док издишете, затегните прешу и подигните главу, груди и ноге са пода.
Продубите своју праксу брзо и сигурно.

Иога сет "Иога старт"

Јога комплекс за почетнике, јасна упутства и важно знање о јоги.

Фото: кензие.тхе.асхтанги / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send