Почетна иога пракса

Кратки комплекс за витке кукове и еластичне задњице

5 минута јоге за савршене облике.

Овај комплекс можете укључити у тренинг или га извршити одвојено. Ових 5 асана активно захватају мишиће кукова и задњице, уклањају додатне центиметре и затежу кожу.

Випарита Вирабхадрасана

Уђите у Вирабхадрасана ИИ тако да десно стопало напредује. Останите у овом положају, спустите леву руку на леву ногу. Подигните десну руку и посегните за њом назад. У исто време, спустите леву руку низ ногу. Таз гурај. Дишите једноставно.

Пурвоттанасана

Седи на тепих, протегни ноге испред себе. Поставите дланове на обе стране карлице. Док издишете, гурните под са рукама и ногама и подигните тијело.

Гурните карлицу на вишу страну како бисте поравнали предњу површину тела у правој линији. Ако је могуће, потпуно спустите стопало на под. Не нагните главу уназад.

Сету Бандха Сарвангасана

Лезите на леђа, савијте ноге и поставите ноге близу карлице. На издисају подигните карлицу. Затегните задњицу да је гурнете више. Не притискајте браду на груди. Ухватите руке у браву, откривајући више груди.

Паривритта Уттхан Присхтхасана

Стојећи усправно, одмакните се левом ногом и спустите колено на под. Предња нога је савијена, пета се налази испод колена. Ставите леву руку на под и окрените случај десно. Ухватите леву ногу десном руком како бисте повећали истезање мишића. Задржите мирно дисање.

Мандукасана

Стојећи на све четири, рашири колена. Нога притиснута на под унутра. У крилу држите угао од 90 °. Опустите се да раздвојите ноге. Ставите руке на подлактице ако је ваша карлица спуштена. Диши дубоко.

Вежбајте овај кратки сет дневно како бисте постигли жељени ефекат. Останите у свакој асани најмање минут како бисте боље искористили мишиће кукова и задњице. Такође можете извести комплекс по принципу кружног тренинга: 5 минута вежбајте ове асане - 1 минуту Баласана.

Фото: сарахтицха / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...