Почетна иога пракса

Припремите пробаву за празнике: 8 асана

Овај комплекс ће помоћи при варењу хране и бржем уклањању токсина.

Испред маратона празника, високе калоријске и укусне хране, необуздана забава. Наравно, не треба се ограничавати у храни и забави - радили смо цијелу годину и зарадили забаву! Али да би се смањили штетни ефекти преједања, а не много физичке активности, исплати се. Да бисте то урадили, вежбајте комплекс асана, убрзавајући варење. То ће помоћи у варењу хране и бржем уклањању токсина.

  1. Баласана. Спустите задњицу на петама и груди између бутина. Велики прсти стопала се додирују, колена су раширена. Ставите чело на под или ћебе, испружите руке испред себе.
  2. Усхтрасана. Стани на колена и испружи руке у страну. Наслони се и стави дланове на пете. Пренесите тежину на руке. Не бацајте врат прејако, требало би да буде продужетак ваше кичме. Испружи груди. Немојте дозволити неудобност у доњем делу леђа, јер би требало да се савије грудни кош.
  3. Паривритта Парсхваконасана. Удари стопало напред. Нагните колено под углом од 90 степени. Ставите руке у молитвени положај. Окрените торзо на лево и поставите десни лакат иза левог колена. Удри лактом на колено - креирајући полугу - отварати груди све више и окретати се. Диши. Поновите на другој страни.
  4. Паривритта Уткатасана. Стојте равно, унутрашњи рубови стопала се додирују. Дахом, савијте ноге и уђите у Уткатасану. Док издишете, котрљајте удесно и поставите леви лакат или раме на спољашњу страну десног колена. Погледај колена, побрини се да буду у реду. Полако подигните главу до плафона.
  5. Маласана. Стојте са стопалима у ширини рамена. Не скидајући пете са пода, чучните доле. Стави руке у Намасте, стави лактове у унутрашњост бедара. Спустите репну кост, спустите кољена на стране, гурајте их лактовима.
  6. Сету Бандха Сарвангасана. Лезите на леђа, савијте колена и приближавајте пете ближе својим бедрима. Притиснути ноге у простирку и подићи карлицу до плафона. Држите рамена строго на тепиху, окрените рамена до плафона, или ставите прсте у браву испод карлице. Гурните руке и ноге у простирку, напните кукове, продужите кост до колена и држите браду подаље од груди.
  7. Супта Матсиендрасана. Лезите на леђа и повуците лево колено до груди. Проширите леву руку на страну и окрените главу да погледате леви длан. Ставите десну руку на лево колено, покушајте да је спустите на под иза бутине десне ноге. Не скидајте рамена са пода.
  8. Савасана. Лезите на леђа. Раширите руке и ноге. Затвори очи. Дишите лако, не контролишите дисање. Скенирајте своје тело. Покушајте да не заспите. Пусти напетост, ако постоји. Максимално се опустите за 10 минута.
Фото: пиелаттесандпилатес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...