Почетна иога пракса

Снажан притисак: 5 вежби за јак центар

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове једноставне технике брзо ће ојачати трбушне мишиће и карлицу.

Када јога говори о јаком центру тела, то значи и површне абдоминалне мишиће и дубље мишиће абдомена и карлице. Снага овог подручја је важна за здравље кичменог стуба, тон органа, здравље пробавног система и здравље и тонус целог тела.

Следеће позиције јоге помажу у јачању овог (тако важног за наш живот) центра тела.

  1. Положај пловила (пун и пола). Јача абдоминалне мишиће, мишиће леђа и мишића флексора кука. Задржите опцију по вашем избору за 5 циклуса дисања, затим пређите са половине на пуну позу и обрнуто - урадите то неколико пута.
  2. Посе Планк. Када изводите ову позу, лагано савијте репну кост испод себе и усмјерите леђа рамена и лопатице према стропу. Ово ће радити читав центар тела, од ребара доле кроз дно карлице.
  3. Посе Сиде. Јача мишиће укошених трбушних мишића - чак и ако то урадите, наслоните се на подлактицу или са једним коленом на поду. Желите да побољшате овај ефекат? Протегните надлактицу до горњег колена - равнотежа ће одмах постати тежа, а трбушни мишићи ће радити више.
  4. Цров Посе. Балансне позе су одличне за контролисање центра тела, јер управо ти мишићи користимо за равнотежу. У пози Цров-а, посебно подижемо абдомен према горе како би заобишли леђа и учинили позу јачом и вишом. Покушајте да затегнете колена тако да стоје на надлактици између лактова и раменог зглоба (у подручју трицепса). Највјероватније ћете у овом положају врло брзо пронаћи најдубље трбушне мишиће!
Дах Капалабхати. Техника дисања, која не само масира пробавне органе, већ изазива снажне контракције мишића у дану трбуха и карлице, што доприноси развоју центра тела.

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send