Почетна иога пракса

Крииа савршено тело

3 вежбе које ће ваше тело претворити у храм.

"Људи траже божанско искуство, траже слободу, енергију и свијест. Било би довољно само очистити себе, а ми бисмо знали Бога, Бог би дошао да живи у нама. Бескрајна енергија се даје у свакој ситуацији. ми смо ангажовани у чишћењу и коришћењу онога што нам је већ дато. " Хари Цхарн Каур Кхалса (с).

Ове три вежбе морају бити изведене редоследом којим су дате, поштујући технолошку прецизност. Они регулишу сексуалну енергију, равнотежу ппране и апане. Ова крииа је добра за варење и циркулацију крви. Држите Јаландхара Бандху, активно дишите - и брзо ћете се знојити. Свакодневно извођење ове криие не само да ће довести ваше тијело у потпуни ред, већ ће и снажно енергизирати.

  1. Седите у једноставну позу равно назад. Почните дисати полако и дубоко кроз обе носнице. Усредсредите се на своје дисање као да је то ток који носи живот. Удахните, задржите се на неколико секунди и опустите се.
  2. Узми позу жабе. Прсти су на поду, али пете су одеране и притиснуте једна на другу. Колена су раширена, леђа су равна, поглед је право напред. Док удишете, исправите ноге, подижући задњицу горе. Пете не падају на под, руке су фиксиране. На издисају, вратите се у првобитни положај. Поновите 10 пута, и по десети пут у почетној позицији, узмите 3 удисаја, на последњем даху, задржите дах и стисните мулабандху. Након 10 секунди удишите. Обавите вежбу још 26 пута, завршите је на исти начин.
  3. Пасцхимоттасана. Седите на под и испружите колена напред. Посегните за прстима, држећи леђа. Опустите се у овом положају 3 минута.
Информације преузете из књиге "Моон Воман", састављене према учењу Иоги Бхајана Хари Цхарн Каур Кхалса. Фото: асхлеигалвиниога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...