Почетна иога пракса

Матсиасана: држање за здравље и здравље младих

Техника извођења положаја Рибе и његов позитиван ефекат на тело.

Посе Фисх - меки отклон за отварање груди. Радећи на овом подручју, побољшавате стање дишних путева. Додајте асану у ординацију ако патите од астме, бронхитиса или желите да подржите здравље целог организма.

Свакодневна пракса Матсиасане помаже у овладавању дубоким дисањем. Такође стимулише мозак, јача имуни систем и побољшава репродуктивни систем.

Асана енергизира, тако да то можете учинити током јутарње вјежбе. Матсиасана убрзава метаболизам, одржава тело младим и побољшава стање коже лица. Нагните главу уназад и истегнете вратне мишиће. Ово помаже у одржавању контура лица и спречава развој двоструке браде.

Техника перформанси

  1. Седи са равним ногама. Растегните ножне прсте;
  2. Наслоните се, дланови држе задњицу док не паднете на лактове;
  3. Наслонивши се на под са лактовима и подлактицама, савијте се, отварајте груди. Леђа рамена, лопатице рамена;
  4. Баци главу на врх. Не преносите телесну тежину на главу;
  5. Затвори очи. Дишите равномерно и дубоко;
  6. Да бисте изашли из ситуације, одморите лактове на поду, подигните главу, тело.

Постоји неколико опција за продубљивање асане. Можете ући у Падмасану, а затим пратити технику извођења асане из друге тачке.

Друга могућност компликација је да одвојите удове од пода. Тежина тела на карлици и глави. Руке склопљене у намасту на грудима, а затим исправите испред себе. Одвалите ноге од пода до удобне висине. Избегавајте прекомерни стрес.

Вежбајте свакодневно да бисте постигли видљиве резултате. Током извођења асане, немојте завртати врат. Повуците га даље од рамена и лукова цервикалне регије, без напрезања мишића врата. Препоручује се да се изведе након обрнутих асана и дубоких завоја: Јана Схирсхасана, Пасцхимоттанасана.

Контраиндикације: повреде врата, доњег дијела леђа, торакалних, лакатних и рамених зглобова; висок крвни притисак, хипертиреоза.

Фото: бетханисмитхиога / инстаграм.цом данисаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...