Почетна иога пракса

Крииа за младост тијела и ума

Pin
Send
Share
Send
Send


Ова пракса ће вас испунити осећајем среће, побољшати рад ендокриног система и активирати процес обнове.

Стална пракса ове Криие доноси осећај заљубљености у живот: осећате лакоћу, светлост и радост која није повезана ни са чим. Додатни боонусес - јак имунитет и природно подмлађивање организма. Да би учинак био очигледан и дугорочан - практикуј ову крију свакодневно 40, 90 или 120 дана.

  1. Лезите на леђа и прекрижите ноге у зглобовима. Почните да померате кукове са једне на другу страну, док глава, горњи део тела и стопала остају на месту. Покушајте да изведете кретање статично и не одскочите на задњицу. Тајна вјежбе је ослобађање здјеличног подручја, чинећи га покретнијим. Време рада 2,5 мин.
  2. Лежећи на леђима, подигните своје равне ноге под углом од 90 °. Почните се увијати ногама тако да свака нога описује свој круг, али истовремено су се оба кретала истовремено. Време вежбања - 3 минута. Ефекат постуре: побољшава циркулацију крви у подручју карлице и стимулише јајнике. Вежбање жена препоручује се за свакодневну праксу.
  3. У лежећем положају: Спојите ноге и ротирајте их у смеру казаљке на сату за 3 минута. Без спуштања ногу, подигните руке и наставите да се окрећете рукама и ногама. Прво 21 пута у смеру казаљке на сату, а затим 21 пута у смеру супротном од казаљке на сату. Спустите ноге и руке. Опустите се 3 мин. Ова вежба активира рад полних жлезда и тимусне жлезде (тимусне жлезде), помажући очувању младости.
  4. Из лежећег положаја подигните горњи део тела и ноге и ставите руке испод задњице. Тело треба да личи на чамац. Држите ову позицију 30 секунди. Затим додирните колена носом и вратите се на почетну позицију брода. Држите ноге у покрету горе и доле 2,5 минута. (Комплицирана верзија ове вјежбе - након сваког додира носа кољена да леже на леђима). Вежба балансира мозак.
  5. Устани на ноге, сагни се напред. Лезите на длан и лагано савијте ноге на коленима. Подигните леву руку и десну ногу у исто време, затим спустите и подигните десну руку и леву ногу. Наставите подизати и спуштати руке и ноге 3 минуте.
  6. Седите на под, прекрижите ноге и ставите руке у средиште груди, покривајући један длан другом. Ротирајте тело са кукова (десно на лево) 4,5 минута. Вежбање чисти јетру.
  7. Устани, затвори очи и почни плесати. Крећите се како желите, користите било који ритам, али истовремено задржите равнотежу у телу. Током плеса не отварај очи. Замислите да цео свет плеше са вама - то ће бити ваша медитација. Играјте 9.5 минута
  8. Седите на под са прекриженим ногама, подигните руке изнад главе, ткањем прстију. Повуци. Онда почните да се ротирате са целим телом и рукама (десно на лево). Крећите се снажно 1 мин. Вежбање је добро за кичму и нервни систем.
Завршетак: Последња вежба је медитација на звуке мантри. Останите сједити у једноставној пози и пјевајте дугачак Сат Нам. Дубоко удахните и пјевајте дуго "Сат" и кратки "Ус" (Однос трајања звука - 35 налога до 1). Пјевајте 2 минута. Затим певаш монотоно "Ва-хеи Гуру, Ва-хеи Гуру, Ва-хеи Гуру" још 2 минута. Говорите мантру у средњем ритму и подијелите је на три дијела: "Ва", "Хеј", "Гуру". На крају, реците "Хар, Хар, Хари, Хар, Хар, Хари" на 30 секунди.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send