Почетна иога пракса

Маиурасана: 4 држања на путу његовог развоја

Зашто практиковати ову асану и зашто је она корисна.

Паун поза је држање равнотеже средње тежине. Може се чинити да је тешко изводити, али уз редовну праксу ових 4 асана и Маиурасана, није тешко овладати.

Маиурасана - помаже у чишћењу организма од токсина и побољшава пробавни систем. Стимулише јетру. Јача мишиће цијелог тијела. Пошто се асана изводи са благим нагибом напред, њена пракса је добра за кожу.

Марјариасана

На колена. Стави дланове на под. Ставите зглобове испод зглобова рамена, колена испод кука. Покрените динамику: заокружите леђа, а затим савијте.

Да бисте припремили зглобове да будете у Маиурасани - откријте дланове, прсте на колена. Носите тежину на длану да бисте боље радили зглобове.

Цхатуранга Дандасана

Ребуилд Планк Посе. Ставите зглобове испод рамена. Задња површина тела је равна линија. Док издахнете, савијте руке под правим углом у лактовима. Притиснути их чврсто на ребра. Немојте спуштати груди и рамена.

Ардха навасана

Седи на простирци, ноге испред тебе. Нагните тело док подижете ноге. Држите леђа равно. Осетите снажне мишиће ногу и абдомена. Погледај испред себе. Руке повуку напред.

Виаграсана

Уђите у Позицију Планк. Ставите зглобове испод зглобова рамена. На издисају повуците лево колено до чела. Руке и лева нога су равне и јаке. Промените ноге. Изаберите брзину асане која вам одговара. Не савијајте леђа.

Маиурасана

Седећи у Вајрасани, рашири колена са стране, стави дланове на под прстима, придружи своје мале прсте. Савијте руке, али руке држите заједно. Доњи стомак на лактовима.

Пребаците своју телесну тежину напред. Спојите ноге и повуците. Држите равнотежу на рукама, подигните ноге са пода, подигните главу горе. Опустите мишиће лица и лагано удишите. Излазећи из асане, извршите надокнаду за зглобове: ставите длан на под.

Контраиндикације: хипертензија, погоршање болести абдоминалних органа, менструација, трудноћа.

Редовна пракса ових асана ће помоћи да се ојачају мишићи руку, трбуха и леђа, што је неопходно за обављање Маиурасане. Одржавајте свест и не задржавајте дах док сте у положајима. Останите у положају са удобним бројем циклуса дисања.

Фото: лиу.ианти / инстаграм.цом данисаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...