Почетна иога пракса

Марицхиасана И: обратите пажњу унутра

Pin
Send
Share
Send
Send


Ова асана ће обновити енергију, уронити у тишину и остати тамо гдје сте.

Окретање унутра није инстинктивна реакција на тешке ситуације, већ неопходна компонента доброг здравља и неисцрпне енергије. А затворене позе, као што је Марицхиасана И, најприкладније су за поновно успостављање и успостављање везе са вама.

Када осетите да се енергија исушује, потребно је време да се окренете ка унутра. Слушајте своје
ка телу. Ослободите се потенцијалних извора буке - искључите телефон и удаљите се од рачунара. Уроните у тишину и останите тамо где јесте.

Седећи у Дандасану, савијте десно колено и поставите десну ногу што је могуће ближе бедрима. Задржи напетост у левој нози, одмара леву бутну кост на поду. Продужите десну руку напред и ротирајте је тако да ваш палац гледа у тепих, окреће зглоб унутра и истовремено вуче тело напред.

Ухвати десно колено испод пазуха. Повуците пупак до кичме, смањујући абдоминалне мишиће да би се створила напетост да би се подржао задњи део тела. Приликом издисаја притисните спољашњу страну подлактице у савијену ногу. Вратите леву руку уназад око торза да спојите руке ручником или јога појасом.

Ако вам је удобно, можете једноставно да окренете прсте. Осетите Саману Ваиу, повлачењем пупка још ближе леђима и стварањем унутрашњег уздигнућа према горе, који потиче из центра вашег бића. Узмите 10-15 удисаја и издахните, а затим поновите на другој страни.

Док је у овој позицији, размислите како је то бити у стању ослонити се на јаку унутрашњу језгру, вјеровати у унутарњу точку ослањања, а не ослањати се на вањску мотивацију. Гледајући дубље у унутрашњост, осјетите суживот различитих токова енергије: ток који излази (Виана Ваиу), непримјетно отвара груди, док је предњи дио ногу напријед.

Силазна струја (Апана Ваиу) помаже стопалу да почива на подлози како би се још више ојачала. Сваки дах (Прана Ваиу) помаже да остане свјестан и прихвати искуство какво јесте. Окретање унутра није нимало еквивалентно ограђивању себе од свијета, искључивању свијести, духовној развратности или бијегу од стварности.

Фото: иогабиданиела / инстгарам.цом елена_мисс_иога / инстаграм.цом јесстхаииога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send