Почетна иога пракса

Једна вежба за свих 7 чакри

Ова вежба доприноси флексибилности и исцељењу целе кичме.

Ова вежба доприноси флексибилности целе кичме и може се користити као независно потпуно загревање пре извођења крија или асана. Помаже ублажавању напетости и активирању сексуалне енергије, а женама је корисно да га користе.

Стани на колена, стави руке испод рамена, колена испод карлице. Кичма је неутрална, са природним отклоном, лагано повлачи врат. Док издишете, ослободите дланове, зглобове и подножје руку на под.

Овај покрет ослања руке и ослобађа напетост од зглобова. Док удишете, осетите меко повлачење и лакоћу кроз меки центар дланова и до руку у Хаста Бандха. Када је ваша пажња фино подешена, такође можете да осетите енергију која се креће кроз централни канал.

Приликом удисања, повуците бедрене кости и груди према плафону, допуштајући стомаку да се спусти на под (крављи став). Док издишете, заокружите кичму до стропа и спустите главу на под (Мачка држање). Поновите најмање 5 пута. Крећући се од мачке до краве, наставите да уземљавате спољашњи део руку, осећајући проток енергије од центра дланова и кроз руке.

Фото: даниелле_радулски / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...