Почетна иога пракса

Меки комплекс за јаку штампу

Pin
Send
Share
Send
Send


Јаки мишићи штампе - кључ успешне праксе асана.

Јаки трбушни мишићи - основа праксе. Они помажу да се одржи правилна геометрија асана, док слаби мишићи присиљавају наше тело да измисли начине на које нећемо бити изложени таквом оптерећењу. Тада ми или паднемо на одређену страну, или испружимо стомак, или се савијемо у доњем дијелу леђа - све то узрокује велику штету нашем здрављу, а овдје не може бити говора о јога терапији.

Ако имате слабу штампу и дрхтите у готово свим асанама, препоручујемо вам овај мекани редослед, који ће помоћи у јачању трбушних мишића уз минималан напор.

  1. Планцк. Стојите на све четири: зглобови испод рамена, стопала на ширини кукова. Исправите ноге и ставите ножне прсте на под, гурните пете назад. Тело би требало да буде паралелно са подом. Пазите да се не савијате у доњем делу леђа. Држите ову позицију 30 до 60 секунди.
  2. Сиде Планк. Ставите леву руку у средину простирке. Држите ноге чврсто заједно. Почните да померате десну руку према горе, окрећући прсни кавез - десна нога лево. Замислите да је иза вас зид - држите своје тело у истој равни. Да бисте олакшали асану, поставите десну ногу испред левог колена. Останите у асани 30 до 60 секунди, а затим поново пратите даску и поновите Сиде Планк на другу страну.
  3. Бакасана. Седите на хаунцхес: стопала заједно, дланови у ширини рамена. Чврсто притисните дланове на под и пребаците своју тежину на њих. Проширите колена и лагано нагните тело напред. Подигните карлицу са пода и поставите колена на подлактице. Док издишете, полако нагните тело напред и покушајте да подигнете ноге са пода. Баланс за минут.
  4. Навасана. Седите на под и испружите ноге напред. Нагните тело уназад и подигните ноге право горе. Равнотежа у пози, ослоњена на кост. Угао између пода и ногу треба да буде 45 °, између ногу и леђа - 90 °, између леђа и пода - 45 °. Ако имате слабе абдоминалне мишиће, кратко се задржавате у пози и ни у ком случају не покрећете силу. У другим случајевима, трајање боравка у асани треба да се израчуна на следећи начин: извршите позу што је дуже могуће, а затим поделите време добијено са пет - то ће бити оптимално трајање за вас. Циљ Парипурна Навасане је да ојача и развије абдоминалне мишиће, стога је неопходно да их употреби поза.
Фото: понзусворлд / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send