Почетна иога пракса

Медитација у покрету

Pin
Send
Share
Send
Send


10-минутни комплекс за побољшање концентрације.

Да би се практиковала медитација, није неопходно сатима сједити непомично у положају Лотуса. Главна ствар у медитацији је фокусирање на дисање и сензације у телу, што се може учинити веома добро у прилично динамичној пракси. Ефекти медитације у покрету су стабилнија концентрација, енергетска равнотежа, осјећај утемељености и смањење нивоа стреса.

Обратите пажњу на ове 4 кључне тачке да би вашу праксу јоге претворили у медитацију у покрету:

  1. Кичма. У свакој пози, запитајте се: "Шта се дешава са мојом кичмом?". Одговор би требао бити: "Он је извучен." Продужите кичму, откривајући простор између пршљенова и осећајући подршку мишића леђа и абдоминала.
  2. Осјећај утемељености. Пратите који делови тела долазе у додир са подом током вежбања. Активно и свесно ослоните се на њих - тако ћете постати јачи.
  3. Трансиент постурес. Будите свесни како се тело креће при обављању пролазних поза. Обратите пажњу на физичке сензације.
  4. Дисање Током читавог тренинга, обратите пажњу на то како дишете и будите сигурни да је ваше дисање ритмично, течно и равномерно. И још боље - диши Ујаии.

Упутства: за тренинг од 10 минута, направите 4 круга следећег низа (круг је секвенца на обе стране). Током првог круга држите сваку позу 30 секунди или 5-6 циклуса дисања. Током другог и трећег круга, држите сваки положај 10-12 секунди, или 2 удисаја, а за четврти круг држите 5-6 секунди или 1 дах.

  • Загриј се Започните у Самастхити (Тадасанаи, Поза планине), гурајте под ноге. Ставите руке у Ањали Мудра (Намасте) у средини груди. Док удишете, подигните руке изнад главе, док издишете, вратите их у Намасте. Поновите 1-2 минута.
  • Хигх лунге. Из Тадасане удишите, повуците левом ногом назад. Опрез, покрети не би требало да буду оштри. Док издишете, савијте десно колено тако да је директно изнад десног глежња, а десно буто што је могуће паралелније са подом. Обе ноге су подједнако активне, гурају ноге на под и траже равнотежу.
  • Вирабхадрасана ИИ. (Ратник Поза ИИ). Притиснути леву ногу на простирку и лагано је проширити до угла од 60 степени. Поравнајте пету предње ноге са успоном леђа. Не нагињите се напред и не наслањајте се. Будите свесни кичме, рамена преко бутина. Увучена су доња ребра, трбушни мишићи раде. Активно испружите руке и осетите како су ваша стопала уземљена.
  • Флиппед варриор поза. Не мењајте позицију доњег дела тела, док повлачите десну руку, а затим назад. Лева рука клизи низ лево стопало, али је не ломи. Осетите како ваши мишићи у леђима раде док се крећете од Ратника ИИ до Обрнутог Ратника. Груди су подигнуте, кичма је извучена, дисање је пуно и ритмично. Док удишете, вратите се на позицију Ратника ИИ.
  • Хумбле варриорПомешајте прсте иза леђа. Затегните мишиће ногу, затим полако издахните, благо спуштајући груди и десно раме до унутрашње површине десног колена. Тежина је равномерно распоређена између два стопала. Осетите груди и рамена док вучете руке иза главе. Дисање је пуно и дубоко. Док удишете, подигните груди, док издишете, спустите руке и вратите се у Тадасану.
  • Завршите са 3 минута Схавасана
Желите да се ослободите непотребних мисли? Помоћи ћете курсу Нина Мел.

Видео курс "Управљање негативним емоцијама" са Нином Мел

5-дневни видео курс - нова пракса јоге. Научивши да контролишете свој ум, научит ћете да контролишете свој живот!

Фото: соулиевер / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send