Почетна иога пракса

Љубав према себи: комплекс јоге за отварање срца

Pin
Send
Share
Send
Send


Пракса самољубља је од највеће важности за наше благостање.

Јога нас повезује са дахом; када дубоко удахнемо, стварамо простор тако да универзална енергија улази кроз нас, која засићује све наше ћелије кисеоником; почињемо се осјећати живо и сретно - то сигнализира ланчану реакцију. Када се крећемо на тај начин, отварамо и ослобађамо негативну енергију, можемо се ослободити сумње у себе, на коју се држимо због лажног осјећаја сигурности. Можемо се повезати са нашом унутрашњом снагом и изградити повјерење кроз равнотежу и покрет.

Лако је осетити да смо изгубили ту везу када се толико догоди у нашој каријери, код куће, у нашем приватном животу. "Јога" значи јединство и помаже нам да поново успоставимо контакт са нашим центром - када се то догоди, осећамо љубав.

Постоје одређени положаји јоге који помажу у отварању срчаног центра, омогућују нам да будемо отворени и пријемчиви за давање и примање љубави. Урадите следеће позе сваки пут када осетите да у вашем животу нема довољно љубави за себе.

  1. Псећа њушка. "Опуштам се у потоку." Прелепо корито, које се често ради у Поздрав Сунцу. Способност да се опустите игра велику улогу у љубави према себи. Када смо чврсти и нефлексибилни, постајемо будни и критични. То је разигран, предиван став отварања срца, који помаже да се опустите и будете у току.
  2. Полумесец: "Ја сам мирна и свесна." Помаже да се потпуно отвори читав предњи део тела и наше дисање постане свесније. Када дубоко дишемо, осећамо се много боље. Када се осећамо боље, волимо себе више!
  3. Цамел Посе: "Допуштам себи да будем рањив." Рањивост је знак снаге, а не слабости, а пракса рањивости промовише самољубље. Када отворимо своје срце и прихватимо све што постоји у нашем животу и дозволимо да се наше емоције осећају и ми и други, осећамо се слободнима.
  4. Дове позира (варијација): "Допуштам љубав да ме води." Открива подручје груди и кука. Спуштамо и истовремено вучемо прса напред - ово је велики подсетник да дозволимо да љубав прати сваки наш корак.
  5. Посе Вхеелс: "Ја сам јак и слободан." Један од најинтензивнијих отклона у овој пракси, овај положај отвара прсни кош, промовише самољубље и разиграност. Поза котача нас враћа у дјетињство, када смо били слободнији у нашој изражајности и љубави.
  6. Плесачица: "Укоријењена сам у својој снази." Позира помаже у отварању срца док смо чврсто на ногама. Када осјетимо ту повезаност са земљом, која нас подржава и отвара према небу, осјећамо се снажно и осјећамо да смо вољени.
  7. Посе Фисх: "Ја сам миран и самоувјерен." Више обнављајућег отклона који се може урадити са циглама. У пози, посматрајте дах и још више отварајте груди. Излазећи из позиције, лезите мало на леђа и останите у тим сензацијама. Ово је слично као код мини груди и масаже леђа.

Када се сјетимо да су наше тијело и ум међусобно повезани, и када почнемо да се крећемо на начин који воли, наше мисли слиједе. Успостављамо везу са нашом унутрашњом лепотом, а наша осећања и ставови према себи и другима испуњени смо љубављу. Ми стварамо свој унутрашњи универзум и испуњени смо дахом универзума, и испуњени смо љубављу према себи и радости.

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send