Почетна иога пракса

Мушкарци Крииа за побољшање потенције

Низ вежби које развијају мушку моћ.

Концепт "потенције" потиче од латинске речи потентиа, што значи "способност", "снага", "моћ", "ефективност". У уском, медицинском смислу, способност човека за нормалан сексуални живот назива се потенција.

У ширем смислу, потенција је прилика. Под њим разумију неке могућности кроз које под повољним условима човек остварује свој циљ. За мушкарце, способност кретања ка свом циљу је један од кључних у животу. Ова Крииа је посвећена развоју ове способности.

  1. Компресија у савасани. Лежећи на леђима, повуците колена до груди, притисните их рукама о трбух, а затим их спустите на под. Учините ово 10-15 пута. Ова вежба буди мушку моћ.
  2. Покацхувенуће у пози бебе. Седите на петама, спуштајте стомак на кукове, чело на поду, и испружите руке дуж тела. Померајте задњицу са стране на страну 15-20 минута. Ова вежба стимулише излучни систем.
  3. Виндмилл Стојте равно, раширите ноге ширином од око 1 метар. Раширите руке тако да вам дланови буду окренути према доље. Удахните и, уз издисај, додирните десну ногу до десног стопала, док удишете, идите горе и урадите исто у другом смеру. Изведите ветрењачу 3-5 минута. Ова вежба доприноси дуговјечности и доброј потенцији.
  4. Трчи са столицом. Ставите руке на ивицу столице и почните да трчите на лицу места. Вежба јача потколеницу и траје 10 минута.
  5. Равен посе. Шири ноге на ширину од око пола метра. Испружи руке испред себе тако што ће ти дланови бити паралелни са подом, удисати и чучнути уз издах. Поновите вежбу 20 до 50 пута. Ова вјежба пружа средишњи меридијан, ублажава апатију и активира сензуалност и креативну енергију.
  6. Нагиб на колена. Из стојећег положаја, сагните се до колена. Помозите себи рукама, повуците тело према ногама, покушајте да додирнете колена носом. Останите у пози 3-5 минута. Ова вежба "мери" ваше године. Ако посегнете за коленима и задржите ову позицију 5 минута, онда су ваша снага и способности исте као и за 18-годишњу омладину. Ако можете издржати само 1,5-2 минута, онда сте стари око 45 година. Ако једва додирнете колена, онда имате 65 година, без обзира на ваше право године.
  7. Трчи рукама горе. Трчите на месту са подигнутим рукама. У овом случају, рамена треба да буду растегнута на једној линији, подлактице окренуте према горе, дланови отворени и прсти растегнути. Веома је важно да подигнете лактове. Држите се 11 минута.
  8. Мацха-мудра Седите на поду равним ногама, савијте десну ногу на колену и притисните стопало на леву бутину (пета је на нивоу препона). Дотакните лијеву руку до палца лијеве ноге, а десном руком ухватите пету. Усмерите браду на груди, повуците мишиће леђа. Поправи поглед на палац. Држите ову позицију 3-5 минута. Изађите из позе, а затим поновите вежбу на десно. Вежбање побољшава циркулацију стопала, истеже мишиће леђа. Добра је превенција радикулитиса, јер његова примена стимулише нервне завршетке у сакро-лумбалној кичми.
  9. Постуре. У лежећем положају, подигните ноге 20 цм од пода и испружите руке паралелно са странама тела. Подигни главу. Удахните ватру 2 минута. На крају вежбе, удишите, задржите дах и направите Мула Бандха, усисавши анус, гениталије и пупак. Вежба јача умбиликални центар, јача потенцију.
  10. Сат Крииа. Једна од најмоћнијих вежби Кундалини јоге. Може се извести као засебна крија. Седите на петама, ставите руке у браву и испружите руке изнад главе. Исправите индексне прсте. Истегните кичму и руке у једној линији и усмјерите браду према стернуму. Са звуком "сат", и са звуком "нас" - пусти. завршите вежбу, удишите, задржите дах, урадите Мула Бандха. Замислите да се енергија диже из издисаја из тртице. Трајање вежбања - 3 минута. Ова вежба масира унутрашње органе, повећава потенцију и трансформише вишак сексуалне енергије, подижући је у горње чакре. На крају тренинга, да ли опуштање лежи. Одмор 10 минута.
Фото: дицеиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2019).