Почетна иога пракса

Мушкарци Крииа за побољшање потенције

Pin
Send
Share
Send
Send


Низ вежби које развијају мушку моћ.

Концепт "потенције" потиче од латинске речи потентиа, што значи "способност", "снага", "моћ", "ефективност". У уском, медицинском смислу, способност човека за нормалан сексуални живот назива се потенција.

У ширем смислу, потенција је прилика. Под њим разумију неке могућности кроз које под повољним условима човек остварује свој циљ. За мушкарце, способност кретања ка свом циљу је један од кључних у животу. Ова Крииа је посвећена развоју ове способности.

  1. Компресија у савасани. Лежећи на леђима, повуците колена до груди, притисните их рукама о трбух, а затим их спустите на под. Учините ово 10-15 пута. Ова вежба буди мушку моћ.
  2. Покацхувенуће у пози бебе. Седите на петама, спуштајте стомак на кукове, чело на поду, и испружите руке дуж тела. Померајте задњицу са стране на страну 15-20 минута. Ова вежба стимулише излучни систем.
  3. Виндмилл Стојте равно, раширите ноге ширином од око 1 метар. Раширите руке тако да вам дланови буду окренути према доље. Удахните и, уз издисај, додирните десну ногу до десног стопала, док удишете, идите горе и урадите исто у другом смеру. Изведите ветрењачу 3-5 минута. Ова вежба доприноси дуговјечности и доброј потенцији.
  4. Трчи са столицом. Ставите руке на ивицу столице и почните да трчите на лицу места. Вежба јача потколеницу и траје 10 минута.
  5. Равен посе. Шири ноге на ширину од око пола метра. Испружи руке испред себе тако што ће ти дланови бити паралелни са подом, удисати и чучнути уз издах. Поновите вежбу 20 до 50 пута. Ова вјежба пружа средишњи меридијан, ублажава апатију и активира сензуалност и креативну енергију.
  6. Нагиб на колена. Из стојећег положаја, сагните се до колена. Помозите себи рукама, повуците тело према ногама, покушајте да додирнете колена носом. Останите у пози 3-5 минута. Ова вежба "мери" ваше године. Ако посегнете за коленима и задржите ову позицију 5 минута, онда су ваша снага и способности исте као и за 18-годишњу омладину. Ако можете издржати само 1,5-2 минута, онда сте стари око 45 година. Ако једва додирнете колена, онда имате 65 година, без обзира на ваше право године.
  7. Трчи рукама горе. Трчите на месту са подигнутим рукама. У овом случају, рамена треба да буду растегнута на једној линији, подлактице окренуте према горе, дланови отворени и прсти растегнути. Веома је важно да подигнете лактове. Држите се 11 минута.
  8. Мацха-мудра Седите на поду равним ногама, савијте десну ногу на колену и притисните стопало на леву бутину (пета је на нивоу препона). Дотакните лијеву руку до палца лијеве ноге, а десном руком ухватите пету. Усмерите браду на груди, повуците мишиће леђа. Поправи поглед на палац. Држите ову позицију 3-5 минута. Изађите из позе, а затим поновите вежбу на десно. Вежбање побољшава циркулацију стопала, истеже мишиће леђа. Добра је превенција радикулитиса, јер његова примена стимулише нервне завршетке у сакро-лумбалној кичми.
  9. Постуре. У лежећем положају, подигните ноге 20 цм од пода и испружите руке паралелно са странама тела. Подигни главу. Удахните ватру 2 минута. На крају вежбе, удишите, задржите дах и направите Мула Бандха, усисавши анус, гениталије и пупак. Вежба јача умбиликални центар, јача потенцију.
  10. Сат Крииа. Једна од најмоћнијих вежби Кундалини јоге. Може се извести као засебна крија. Седите на петама, ставите руке у браву и испружите руке изнад главе. Исправите индексне прсте. Истегните кичму и руке у једној линији и усмјерите браду према стернуму. Са звуком "сат", и са звуком "нас" - пусти. завршите вежбу, удишите, задржите дах, урадите Мула Бандха. Замислите да се енергија диже из издисаја из тртице. Трајање вежбања - 3 минута. Ова вежба масира унутрашње органе, повећава потенцију и трансформише вишак сексуалне енергије, подижући је у горње чакре. На крају тренинга, да ли опуштање лежи. Одмор 10 минута.
Фото: дицеиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send