Почетна иога пракса

Тиме Мацхине: комплекс асана за ваше унутрашње дете

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако желите да се живот поново игра бојама, повремено вјежбајте овај комплекс за унутрашње дијете.

Како је било сјајно у детињству. И то не толико зато што нисмо имали бриге, али све је било само сјајније, укусније, занимљивије. Живот је био кључан у свим правцима. Шта се даље десило? Где је отишла вожња, узбуђење, необуздана радозналост? И нигде. Управо смо згњечили унутрашње дијете у нама како бисмо одрасли и друштвено се одржали.

Ако желите да се живот поново игра бојама, предлажемо да повремено вјежбате овај комплекс за своје унутарње дијете.

  1. Дах Лава (Симхасана). Када смо били мали, волели смо да опонашамо језик и испружимо језик, а родитељи су стално говорили да је то непристојно. Али шта ако то не учинимо за опуштање, него за наше здравље? Испуштање језика повећава доток крви у врат, чисти језик, истеже мишиће вилице, спречава старење, побољшава глас. Доље са ограничењем! Седи на петама, стави дланове на кукове, исправи кичму. Затим испружите врат напријед, притискајући браду на груди, и испупчите очи. Дубоко удахните, и док издахнете, широм отворите уста и исплазите језик са звуком “ха”. Поновите 3 пута.
  2. Поза детета (Баласана). Ова асана неутралише унутрашњу критику, елиминише страхове и тјескобе. У таквој тишини се може наћи дете у себи. Па, име је прикладно. Спустите задњицу на петама и груди између бутина. Велики прсти стопала се додирују, колена су раширена. Спустите чело на поду или ћебе, испружите руке испред себе.
  3. Балансирајући лептир (баддха конасана у равнотежи). У овој асани хватамо равнотежу, а ако то радимо са добрим расположењем и осмијехом на лицу, моћи ћемо пронаћи унутрашње дијете и не уплашити га. Стани на колена, спусти ноге и стави дланове на под. Силази с ножних прстију, скини кољена с пода и рашири их што је више могуће. Отворите груди и исправите леђа. Положите руке у Намасте.
  4. Савијајућа поза (Супта Матсиендрасана). Увијање помаже да се отпусти негатив, све што вам не дозвољава да верујете свету и опустите се. Поред тога, то је један од најмоћнијих начина подмлађивања. Лезите на леђа и повуците колена до груди. Проширите леву руку на страну и окрените главу да погледате леви длан. Спустите кољена удесно и пустите десну руку да падне на лево колено.
  5. Став гуштера у обрту (Паривритта Уттхан Присхтхасана). То је асана детоксикације, развија осјећај лакоће и радости. Ударите левом ногом, десну пету на поду. Почните да окрећете тело лево, преносећи тежину на спољашњу ивицу стопала. У исто време, карлица и даље изгледа равно. Левом руком зграбите десну ногу. Прошири груди до плафона, погледај горе.
  6. Поза полумесеца (Ардха Цхандрасана). У овој асани, стрес бежи и напушта наше смртно тело. Јесте ли видјели много дјеце у стресу? Сигурно не. Зато што је лакоћа њихов главни квалитет. Савијте десну ногу и ставите десни длан на под испод рамена прије стопала. Дубоко удахните, и на издаху, лагано откините лево стопало од пода и усмјерите прсте према горе. Полако исправите десну ногу. Осетите снагу и равнотежу. Леви длан леве бутине. Полако откопчајте груди тако да буде у равни десне руке. Тежина тела је на десном ногама, а десна је само подршка равнотежи.
  7. Посе Фирефли (Титтибхасана). Испрва се чини да је ова асана веома тешка, али треба слиједити упуте и разумјети: све је врло једноставно. Ово искуство је веома важно на психолошком нивоу, јер вам омогућава да верујете у себе (час за час, ако родитељи у детињству нису охрабрили ваше подухвате). Шири ноге шире од рамена и седи. Ставите лактове под колена. На издисају, одвојите ноге од пода, укључите штампу и уравнотежите руке.
  8. Посе Вхеелс (Урдхва Дханурасана). Тешко да смо на физичком курсу посумњали да је “Мост” Урдхва Дханурасана, који је укључивао свих 7 чакри и усклађивао их. Хармонија је још једна важна карактеристика дјетета. Са годинама смо обрастали комплексима и проблемима, ау детињству смо невини и чисти. Лезите на леђа. Савијте колена, стопала на поду, потпетице што ближе бедрима. Савијте лактове и раширите прсте по поду поред главе, прстима окренутим према раменима. Гурните унутрашњост стопала на под, издишите и гурните репну кост до пубиса, стишћући стражњицу (али не чинећи их "каменим"), откинути стражњицу са пода. Бутине и унутрашња стопала паралелна.
  9. Посе оф тхе Данцинг Дог (Каматкарасана). Стани у пса лицем надоле. Подигните десну ногу што је више могуће, савијте је и почните је померати преко леве бутине. Скините десну руку с пода, ставите десну ногу на прст иза леђа. Узми десну руку иза главе, отварајући се што је више могуће у грудима и протежући се десном страном.
  10. Поза срећног детета (Ананда Баласан). Протегните колена до груди, зграбите ножне прсте са својим индексним и средњим прстима. Затим повуците пете на плафон, а кост остаје на поду. Ваша колена ће бити у подручју лопатица. Можете се возити на леђима, лагано масирајући кичму.
Фото: смилевитцх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send