Почетна иога пракса

Доследност која диверсифицира вашу праксу

5 асана на путу ка савршенству.

Да бисте избегли претварање праксе у рутину, додајте јој нове елементе и варијације класичних асана. Ових 5 поза ће вам помоћи да додате разноврсност и инспиришу вас да вежбате све чешће.

Ека Пада Каундиниасана (варијација)

У седећем положају, пређите преко леве ноге преко десне. Лево стопало је окомито на десно стопало. Окрените тело десно и левом руком зграбите десну ногу. Десном руком притисните под са зглобом испод раменог зглоба.

Пренесите тежину на руку и леву ногу, затим подигните равну ногу са пода. Прво покушајте да задржите неколико секунди на позицији, а затим постепено повећавајте овај пут. Ако је могуће, савијте потпорну руку.

Скандасана

Стојећи у Вирабхадрасану ИИ, ставите дланове на под и омотајте десну ногу према унутра. Прсти и кољено окренути у једном правцу. Држи кољено изнад глежња. Ноге равне ноге потпуно притиснуте на под. Оба стопала на истој линији.

Бутина савијене ноге паралелна са подом. Ставите дланове испод рамена, ако их имате, доведите их да се нагињу према поду. Таз повуци натраг да осети истезање мишића бутина. Посегните иза круне и држите леђа равно.

Камакарасана

Стојећи у Адхо Мукха Схванасани, повуците леву ногу високо уназад. Савијте га и крените десно иза леђа. Одсеците леву руку од пода, ставите леву ногу на прст. Повуци руку преко главе. Отворите груди и осетите вуку десне стране.

Мандукасана

Стојећи на све четири, поставите колена на удобну удаљеност за вас. Ширина стопала колена. Притиснути их на под са унутрашњом страном. У овом положају, стопала ће бити окренута у страну.

Ако је могуће, спустите подлактице. У овом положају, држите леђа усправно. Лагано померите карлицу назад, а затим напред. Ово ће вам омогућити да се колена мало одмакну. Опустите се и пустите ноге да иду даље.

Фламинго позира

Стојећи у Тадасану, савиј десну ногу и повуци колено до груди. Стишћући ногу до себе, протегните главу и исправите леђа. Удахните десном руком, ухватите ногу изнутра, лијевом руком иза леђа. Стави руке у браву.

Обновите рамена на истом нивоу. Бутина назад. Држећи браву, нагните се напред. Притисните потпорну ногу чврсто у под да бисте заузели стабилан положај. Исправи леђа. Дишите једноставно.

Фото: кристенпро / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...