Почетна иога пракса

Вежбајте на отвореном: за и против

Шта се дешава ако преселите кућну праксу на улицу.

Међу јогијима нема јединственог одговора на питање да ли је могуће практиковати у природи. С једне стране, свеж ваздух и контакт са земљом. С друге стране, бројни стилови јоге прописују да се практикујете у затвореном простору, укључујући и да не оглашавате личну праксу. Оно што вама лично одговара може се одредити само емпиријски. Поделила је своје гледиште нкундалини јога учитељица Екатерина Антропова.

Како то учинити? Прво морате пронаћи равну платформу за вјежбу. Ако сте навикли на под иога дворане, тешко је прихватити да никада не можете пронаћи савршено равну платформу - природа не чини ништа дуж линије. На терену ће бити удубљења, хумци, чуњеви, улегнућа и друга изненађења, која ће, колико год била јасна, сигурно подсјетити на себе. И да, узгред, чистина или равна стијена коју сте толико вољели на почетку вјеројатно ће бити нагнута под једним или другим кутом. Овај угао можда неће бити видљив оку, али ће се одмах осјетити чим буде потребно изградити позу.

Други проблем су инсекти. Само се концентрирај - већ загризе. Узнемирујуће, ометајуће, а ви шамарате комарца, па и вас мучи савест: шта је са Ахимсом? Најгоре од свега током Шавасане: не комараца, па се мухе спуштају у посету и ходају по лицу, врату, рукама и ногама (у овом тренутку и сам назив "Мртвог човека" почиње да се игра новим бојама).

Трећи проблем су људи. То се дешава готово увијек: ако је пракса почела рано, рецимо у 4:30, приватност ће бити зајамчена у прва два сата, али онда ће се сигурно појавити неко, а својим срамотом, страхом и испитивањем пролазника ће морати нешто учинити.

Још увек постоји четврта потешкоћа - природа је тако лепа да је веома тешко држати очи затворене. Желим да видим звезде у рано јутро, и зору, и лет птица, и таласе, и како ветар игра гране дрвећа, јер већи део нашег живота проводимо у вештачком окружењу, непријатељском оку, и бежећи од њега, очију Свеж ваздух међу јогијима Не постоји један одговор на питање да ли је могуће практиковати у природи. С једне стране, свеж ваздух и контакт са земљом. С друге стране, бројни стилови јоге прописују да се практикујете у затвореном простору, укључујући и да не оглашавате личну праксу. Оно што вама лично одговара може се одредити само емпиријски. Кундалини јога учитељица Екатерина Антропова поделила је своје мишљење. као да покушава да добије оно што им недостаје у свакодневном животу.

Контакт са светом - тест. У природи, морамо се носити са врло стварним страхом за њихову сигурност. Једног дана, када сам сео да медитирам под дрветом, пси луталице су бежали ниоткуда. Окружили су ме и почели да лају. Била сам јако уплашена, нисам знала шта да радим, али онда сам одлучила да наставим. Медитација је трајала пола сата, пси су се уморили од чекања, а они су отишли, и ова епизода ми је постала водиља. Страшно? Само наставите мирно радити оно што радите и проћи кроз страх.

Што се тиче пролазника, вјештина се појављује прилично брзо, што вам омогућава да вас не ометају знатижељни погледи. Што се тиче питања, овдје се ради о једноставном методу: предлажем да се придружите пракси. Гледаоци одбијају и иду својим путем, и искрено заинтересовани могу се заиста придружити (ако не одмах, онда с временом). И волим мислити да се на овај начин јога чини отворенијом и не изгледа као мјесто за изабране, гдје нема приступа за случајне људе.

Нека ваше тело буде савршено са Олиа Маркуез!

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: лигхтфулиогини / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...