Почетна иога пракса

Предности кућне јоге

Зашто је корисно комбиновати групне класе са кућном праксом?

Ухватите се код куће и нађете се у новој димензији. Постоји прилика да се потпуно концентришете на себе, експериментишете са различитим положајем и разумете шта вам је потребно. У опуштеној атмосфери можете сазнати који су комплекси асана погоднији за вас или колико дуго можете држати позу без инструкторских инструкција. Другим речима, ваша пракса постаје свеснија: приметите да у Цхатуранга Дандасани рамена булли уп, ау Адхо Мукха Схванасана често губите концентрацију. Развијајући свјестан став према вашој пракси, почињете да доносите исправније и уравнотеженије одлуке - и на подлози и изван ње. Научите да посматрате себе и прилагодите праксу свом стању. На пример, ако сте растегнули свежањ, нисте спавали, били у стању стреса или имате нешто болно, у вежбу ћете укључити више рестауративних поза. Насупрот томе, у данима када сте пуни енергије, можете радити дуже него обично.

Слушајте своје тело, срце и ум, и тек онда одлучите које ће асане укључити у праксу. Самостално прављење комплекса асана није тако тешко - морате знати основне принципе. Али излажење са низом није тако тешко као дисциплиновано. Једно је када купимо претплату и морамо ићи у школу да не бисмо изгубили новац. Други је случај када можемо да преспавамо код куће било када или да га заменимо за гледање филма. Ови савети ће вам помоћи да побољшате дисциплину.

У принципу, ако желите да практикујете јогу код куће са бенефицијама, онда морате да следите следећа правила:

  1. Размислите унапред о својој дневној рутини, разумно испреплетајте праксу у њој. Хоће ли бити ујутро или увече, 20 минута или 2 сата? Не заборавите на празан стомак, потребан за пуну праксу, није препоручљиво јести три сата пре почетка.
  2. Научите разликовати лењост и умор. Прескакање јоге због лењости није баш добро. Због пренапона - сасвим разумно
  3. Поштујте своје тело и не мучите га да бисте ушли у жељену асану.
  4. Купите неопходне реквизите који ће вам помоћи да обновите асане. Не желите трошити новац - радите то сами
  5. Припремите простор: уредите (оперите под, очистите прашину), проветрите просторију, ставите лепу музику, лагани тамјан, искључите гаџете
  6. Слушајте своје тело, будите у тренутку
Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...