Почетна иога пракса

Редослед припреме за Схирсхасану

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове асане ће те ставити на твоју главу.

Не само да Схирсхасана изгледа цоол, већ је и асана краљица која обећава невјеројатне предности за тијело. Редовна пракса ове асане помаже у опоравку од менталног напора, развија концентрацију, убрзава метаболизам, јача имунитет, побољшава добробит, продужава младост - а то није комплетна листа.

Наравно, постоји један "али": ова асана захтева добру физичку припрему, тако да једноставно не можете скочити у њу. Ако сањате о сигурној и ефикасној Схирсхасани, фокусирајте се на извођење ових поза - они ће припремити ваше тело у брзим терминима за ову невероватну асану.

 1. Прасарита Падоттанасана. Ова асана ће вам помоћи да растегнете лоза - ово је неопходно за слободан приступ рукама у почетној фази Схирсхасане. Опуштена рамена ће вам такође помоћи да се осећате пријатно у асани.
  Техника: Развијте ноге на две и пол ширине рамена. Окрените прсте у браву иза себе. На издисају, сагните се, повуците руке иза главе, циљајући дланове на под. Развијте карлицу са тртиком горе.
 2. Навасана. Да бисте задржали тело у обрнутом положају, морате имати јаке абдоминалне мишиће. Да би их ојачали, нема боље асане од Навасане.
  Техника: Седите на под, наслоните тело, спустите ноге на колена, подигните их. Ноге гледају себе. Ако је могуће, исправите ноге тако да гледају у груди.
 3. Фореарм Планк. Идеална асана да ојача руке, рамена и притисне почетнике. Додајте га својој пракси да развијете потребну снагу и издржљивост.
  Техника: Устани на све четири. Поставите подлактице на под паралелно једна поред друге непосредно испод рамена. Исправите ноге, активно гурајући пете назад. Држите тело паралелно са подом. Покушајте да не водите карлицу назад.
 4. Бакасана на глави. Овај став, наравно, нема специфично име, али смо га означили као "Бакасана на глави". Ако сте сигурни у претходне три асане, можете се сигурно преселити на ову позицију. У њему научите да правилно распоредите терет на главу, као и да задржите равнотежу.
  Техника: Сједните на кољена. Држите ноге заједно и ставите дланове испред себе у ширину рамена. Притискајте дланове чврсто на под, пребаците им тежину. Подигните карлицу са пода, задржавајући тежину тела на длановима. Савијте лактове и одсеците ноге са пода. Када пронађете равнотежу, њежно ставите главу на под.
 5. Ардха Схирсхасана (са равним ногама). Приближаваш се пуном мајсторству Схирсхасане. Овде научите да користите своје абдоминале, подлактице и леђа у свом раду.
  Техника: Стани на све четири и спусти подлактицу на простирку. Окрените прсте руку и ставите главу у њих. Почните да се приближавате стопалима док вам тело не буде окомито на под. Нивкоем случај не носи тежину на задњем делу главе. Врат треба да задржи своју природну кривину.
 6. Ардха Схирсхасана (на једној нози). Техника: Док сте у претходном положају, савијте десну ногу на колену и притисните је на груди.
 7. Ардха Схирсхасана (са савијеним ногама). Техника: Док сте у претходном положају, померајте карлицу даље, тако да буде у равни са раменима. Повуците леву ногу удесно, тако да су две ноге на тежини.
 8. Ардха Схирсхасана (са ногама на зиду). Техника: Опустите се у пози бебе. Останите близу зида, на удаљености дужине ваших ногу ... Поставите се на подлактицу. Ставите ноге на зид тако да тело буде савијено под углом од 90 степени.
 9. Ардха Схирсхасана (са ногом на зиду). Техника: Док сте у претходном положају, подигните десну ногу.
 10. Схирсхасана. Одлично! Ако сте савладали комплекс, онда можете бити сигурни да је ваше тело довољно припремљено за Схирсхасану.
  Техника: Окрените прсте руку и ставите их на потиљак, стварајући тако неку врсту „кациге“. Везање прстију треба да буде снажно, а палац треба да буде притиснут на основу лобање. Исправите ноге и гурните их напријед све док карлица није изнад ваше главе. У овом положају, телесна тежина треба да падне на врх главе. Можете лагано нагнути главу да би се тежина приближила челу. Држите ову позицију десет секунди. Руке би требале бити најмање једна трећина тежине. Ако вам очи постану црвене када изводите Схирсхасан, то значи да сте предуго у пози. Сада полако откините ноге с пода, савијте кољена и повуците кукове до груди. Лагано исправите ноге. Када напуштате позу, будите веома опрезни. Поновите све описане покрете обрнутим редоследом, задржавајући се у свакој од средњих позиција у трајању од 3-5 секунди - тако ћете избећи јак одлив крви из главе.
Фото: луцила.дом / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send